24 ianuarie 2009

DIETE

  • Va prezint dieta aceasta,care pe mine personal m-a ajutat sa pierd citeva kg acumulate de sarbatori .In plus: sport 4 zile/ saptaminal la fitness.
  • SUCCES CELOR CE VOR SA SLABEASCA RAPID PENTRU O PETRECERE,NUNTA,CUNUNIE,SF.VALENTIN :))
    Dieta cu cartofi a Juliei Roberts
    Dieta cu cartofi da rezultate uimitoare in doar trei zile. Cartofii reusesc sa elimine apa in exces din
    organism si se pot pierde pana la 2 kg in aceste zile de dieta.
Un avantaj deosebit este dat de faptul ca nu va mai este foame intre mese deoarece cartofii satura suficient de mult.
Consumul de cartofi copti sunt o sursa reala de fibre si ofera o protectie impotriva bolilor de inima.
De asemenea, cartofii contin vitamine ca: vitamina B6 si C plus potasiu si magneziu.
Consumul unui cartof copt zilnic asigura 21% de vitamina B6 din doza zilnica necesara.
Cantitatea de gluten din cartofi protejeaza organismul impotriva unor anumite forme de cancer.
Va prezentam un meniu simplu pe care trebuie sa-l tineti timp de 3 zile.
Aceasta dieta este salvarea de sfarsit de saptamana a Juliei Roberts.
Mic dejun:
paine integrala ( o felie) unsa cu branza de vaci fara grasimi
1-2 feliute de rosii

Gustare intre mese
2-3 ridichi
Pranz
200 g de cartofi fierti amestecati cu 100 de g de rosii
Gustare intre mese
1 mar taiat bucatele si amestecat cu un iaurt
Cina
cartofi copti: max 200 g de cartofi care se ung cu ulei si se condimenteaza putin
Daca aveti probleme de sanatate si stiti ca organismul nu reactioneaza cum trebuie la diete putin mai drastice nu trebuie sa urmati nicio dieta fara acordul medicului.
enjoy:) !

18 ianuarie 2009

TORT NINS DE CIOCOLATA

recipe by LauraSava de la Tortul"Cupola Ninsa"
L-AM PRESTAT IN STYLE TORT
Ingrediente
Pentru blat :
4 oua
180 g. zahar
150 g. faina
40 g. cacao
60 g. margarina tartinabila
1 lingurita praf de copt

Pentru crema si ornat :
400 g. ciocolata amaruie sau dulce...
700 ml. frisca
75 g. unt (margarina)
2 lingurite scortisoara
40 ml. rom
40 ml. cafea
1 plic praf intaritor de frisca
50-100 g. ciocolata rasa
2 lingurite cacao
in plus eu am adaugat si :
FRUCTE DE PADURE congelate
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se separa ouale.
Galbenusurile se bat cu zahar 8 minute cu mixerul. Se amesteca faina cu amidon si cacao... eu am pus si o lingurita rasa de praf de copt .

Se toarna deasupra printr-o sita si se inglobeaza galbenusurilor spuma.
Se adauga margarina. Se bat albusurile si se inglobeaza in aluat.
Se introduce aluatul intr-o forma de tort (24 cm diam.) tapetata cu hartie si se coace 30-35 de minute .faceti testul cu scobitoarea neaparat si cand aceasta iese curata scoateti-l
...altfel se usuca prea tare.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie si apoi se taie pe 2 nivele.

Se dau in fiert 400 ml. frisca si se topeste inauntru ciocolata.(AM IMPARTIT COMPOZITIA DE FRISCA IN 2,SI-AM PRESTAT O PARTE DE CREMA CU CIOCOLATA ALBA .)
200 grame frisca+200 grame ciocolata alba.
Se toarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca la frigider.
Se amesteca din cand in cand in crema

200 grame frisca+200 grame ciocolata de lapte

dupa 7 ore de stat la frigider arata asa


Cand compozitia este rece dar inca nu s-a intarit, se scoate si se bate cu telul.Se bate untul/margarina,(untul 40 grame)se adauga scortisoara(am adaugat numai in cea de ciocolata) si se mixeaza bine.

mixata cu 40 grame unt.
fructele de padure congelate le-am pus peste noapte intr-o sita deasa la scurs.

Dimineata le-am amestecat cu 1 lingura zahar vaniliat.

apa,caffee,scortisoara,rom si zahar.Cu acest amestec am insiropat blaturile.

taiati blaturile de tort.Le-am insiropat,si le-am imbracat cu crema.

insiropat

cu crema de ciocolata

dupa care am asezat fructele de padure.

am pus cel de-am 2 lea blat insiropat

crema alba de ciocolata+fructele de padure.

am acoperit tortul

N-am avut suficient timp pentru decorare,asa ca l-am decorat cu frisca,cacao,bombonele colorate si margeluse arginti(bomboane)

l-am dus pentru ziua unei prietena.

daca doriti sa prestati CUPOLA NINSA,Laura ne spune asa:

Se tapeteaza cu folie transparenta un castron cu fund rotund. Se aseaza primul blat (cu diametrul cel mai mic) si se insiropeaza cu cafea si rom.Jumatate de compozitie se aseaza desupra primului blat. Acoperiti apoi cu cel de-al doilea blat, pe care, din nou, il insiropati si apoi adaugati restul de crema.Se aseaza si ultimul blat deasupra...eu am ales chiar ultimul strat fiindca e cel mai neted ;) ...si se insiropeaza pentru ultima oara.Gata asamblat se da la rece cel putin 4-5 ore.Tortul se rastoarna pe un platou.Se bate restul de frisca cu intaritorul si se repartizeaza pe cupola, valurit.Se presara cacao si ciocolata rasa si se serveste.

Se bate restul de frisca cu intaritorul si se repartizeaza pe cupola, valurit.

BAGELS CU OU,BRINZA SI SUNCA(breakfast)

In caz ca nu aveti timp liber dimineata,va propun
o reteta foarte usoara pentru micul dejun.
AVEM NEVOIE DE:
1 ou prajit.
1 felie de brinza
3 feli subtiri sunca de curcan
citeva feliute de ceapa dulce.(salata,castraveti....si adaugati tot ce va place)
prajim ochiul,dupa care adaugam felia de brinza.

lasam pina se topeste putin felia de brinza.

prajim bagels la toaster

dupa care adaugam ochiul cu brinza pe o parte,iar pe cealalta sunca.
adaugam ceapa,si servim pentru micul dejun alaturi de un ceai,caffee,lapte,ciocolata calda
diet coke in cazul meu :)

ENJOY!

SALATA DE FASOLE VERDE

recipe by bulinuta
  • Ingrediente:
  • fasole verde, galbena sau de care vreti voi )
  • - morcov-
  • patrunjel
  • - ceapa
  • - putin usturoi
  • - maioneza
  • - sare, piper
    Fasolea se curata de codite,si se fierbe.
    Dupa ce sa fiert bine,se taie bucatele mici:

    Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi:

Se adauga maioneza, sarea si piperul.(eu am adaugat 1/2 lingurita
crema de hrean si 1 lingura smintina)


Se amesteca bine,si se lasa la frigider circa 15 minute.
Am servit-o pe paine prajita la toaster.



ENJOY!

15 ianuarie 2009

PASTA PRIMAVERA

1 can supa de ciuperci...

Ingredientele pentru supa de ciuperci

5 cups ciuperci feliate
1 ,1/2 cups supa de pui,
1/2 cup ceapa maruntita
3 linguri unt,
3 linguri faina,1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper,
1 cup lapte gras

Intr-o cratita mare,fierbem ciupercile in supa de pui cu ceapa pina se fierb bine cam 10 -15 minute.In blender sau food processor, mixam pureul.Intr-o alta cratita topim untul si adaugam faina,amesteca bine pina devine foarte fina.Adaugam sare,piper,half and half-lapte gras) si pureul de ciuperci.

Pasta primavera

1 punga legume congelate(broccoli,conopida,morcovi)
1/2 cupa lapte
3 linguri parmezan cheese
1/4 lingurita praf de usturoi
2 cupe piept de pui fiert in supa de ciuperci circa 10-15 minute
4 cupe spaghetti,sau alta pasta
patrunjel,sare,piper.
1 can supa de ciuperci... eu din comoditate,n-am avut multa rabdare sa o prestez)

Intr-o cratita adaugam laptele,supa de ciuperci(in cazul meu canul),parmezanul,praful de usturoi si pieptul de pui taiat cubulete mici.Fierbem totul la foc potrivit circa 15 minute,dupa care adaug legumele.Lasam totul la foc domol circa 5 minute.

Se fierbe pasta a la dante,si se arunca peste sosul de ciuperci in timpul cind se serveste.

se presara patrunjel pentru decor
portia mea :)

enjoy!

FOI DE TORT CU CREMA CARAMEL

FOI DE PANDISPAN
4oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 plic zahar vaniliat.
Am prestat 4 foi de pandispan din 16 oua.
pentru foaie de blat:
Am batul cele 4 albusurile la mixer,am adaugat 4 linguri de zaharu,vanilia,iar la final galbenusurile putin mixate si cele 4 linguri de faina in ploaie.
le-am copt 15 minute la 350 F
la fel am procedat si cu celelalte 3 foi.
ingrediente pentru crema apartine: Divianas-world

CREMA CARAMEL
***
300 gr zahar, 1 litru de lapte, 7 linguri de faina, 200 gr. margarina
***
Zaharul se caramelizeaza
dupa care se adauga 800 ml. de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul,

Separat se dizolva faina cu 200 ml. lapte si se adauga peste compozitia de mai sus
se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul se bate spumaCand sa racit comozitia de caramel,se amesteca cu untFoile de blat le-am siropat cu sirop de zahar ars,si le-am umplut cu crema caramel.Se retine 3 linguri de crema pentru toping

Cu cele 3 linguri de crema se unge prajitura deasupra.Se rade ciocolata
Se consuma a doua zi.

enjoy!