Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

31 octombrie 2011

ToRt SaH

Am prestat acest tort minunat prin primavara cred.
Azi cautind pe blog tortul sah,am observar ca nu-i postasem inca reteta.:)
IATA-L
Un tort foarte racoritor si delicios!
O felie primita in dar :)
 Ingrediente

* Blat:
* 4 oua
* 200 g faina
* 100 g zahar
* 100 g unt
* 100 ml lapte
* 50 g cacao
* 10 g praf de copt

* Crema cioco :
* 180 g ciocolata
* 300 ml frisca
* 10 g gelatina

* Crema iaurt:
* 370 g iaurt
* 10 g gelatina
* 4 linguri zahar
* 250 ml frisca

* Glazura:

* 100 g ciocolata neagra
* 50 ml lapte
* 25 g unt

Glazura:Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.
Marginile tortului se imbraca in frisca.Deasupra se decoreaza cu rozete din crema de ciocolata si Frisca si carlionti de ciocolata.   
        
****    
Mod de preparare

Blat:
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.

Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt.

Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava. Se taie in 2 foi.

 Crema ciocolata:

Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida.Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca).Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o crema spumoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.


 Crema iaurt:

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.

Asamblare:Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.
Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.
Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.
Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau peste noapte la frigider










recipy by andreea-georgiana



12 comentarii:

  1. Super reteta si aranjament. Multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super tortuletul. O felie foarte apetisanta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine!!!... Nu am incercat niciodata acest blat sah... Poate am sa ma incumet si eu....odata....

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum arata , nu am imceract niciodata tort "sah" .

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc frumos.Merita sa-l incercati ca este foarte gustos si racoritor.Va doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. apoi nu pot decat sa-l laud !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Paradis ma bucur ca l-ai incercat :) sper ca v-a placut :) sa va fie de bine :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea,multumesc frumos.Foarte bun .Am incercat sa-ti scriu la tine pe blog,dar mergea foarte slow si abia ca se incarca pagina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata supeer! Si gustul cred ca este pe masura!! pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Mersi de vizita,foarte fainut interiorul la fel si exteriorul,tortuletului

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc fetelor! Va doresc o saptamina frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !