8 februarie 2010

TORT MAGIC MOMENTS by Gabi Cara

HAPPY VALENTINE'S DAY
Undeva,cineva se gandeste la zambetul tau si se bucura de prezenta ta in viata sa.Asa ca atunci cand esti singura,adu-ti aminte ca cineva,undeva,se gandeste la tine!



recipe by Gabi Cara (xoxo)multumesc .


INGREDIENTE BLAT
- 2 oua
- 125 g de zahar
- coaja si esenta de lamaie
- 50 g de faina
- 50 g de amidon
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura cu varf de fulgi de cocos
- suc natural de portocale, pentru insiropat blatul
***
PREAREARE
***
Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar,
coaja si esenta de lamaie...pana la consistenta unei creme
Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,
apoi se cern peste crema de ou.
Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort
cu fundul tapetat cu hartie de copt
Se coace la 180 de grade Celsius,
timp de cca. 25 de minute.
Se scoate din cuptor, apoi din forma
si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Pentru a obtine doua discuri perfecte,
se taie capacul blatului, apoi restul in doua.
Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti,
pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta,
iar un cutit cu lama neteda nu da randament
***
INGREDIENTE CREMA GANACHE
***
- 250 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate grosier
- 1 foaie de gelatina
tip:in locul alunelor,am adaugat fructe exotice uscate.
PREPARARE
***
Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida
se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei.
Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina,
hidratata in prealabil 10 minute in apa rece
Cand compozitia este racita complet,
se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta
Tot acum se aduga si alunele..Se amesteca
si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat,
insiropata cu suc natural de portocale
si se acopera cu cel de al doilea blat.
Tortul se transfera in frigider
pana la prepararea celei de a doua creme.
INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE

***

- 350 g de iaurt gras
- 80 g de zahar
- coaja si sucul de la o limette
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina
- 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata

PREPARARE

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette
Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,
pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:
- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,
apoi totul se pune peste iaurt.
Se pune in frigider pentru cca 30 de minute
apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.
Atentie, nu puneti si firmiturile
Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat,
insiropat si el cu suc de portocale.
Folositi-va de un inel de tort.
Se pune in frigider pentru 2-3 ore,
pana ce crema se intareste bine
INGREDIENTE JELEU DE PORTOCALE
***
- 220 ml suc natural de portocale
- 2 linguri de zahar
- 3 foi de geatina
***
PREPARARE

Se incalzeste sucul de portocale,
se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil Cand se raceste si prinde o usoara consistenta,
se toarna peste tort si se pune din nou in frigider,
pana ce jeleul se incheaga

Deasupra eu l-am ornat cu frisca,ciocolata si mure.

4 comentarii:

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !