3 iunie 2008

La Picnic!


Iesiti la un picnic de poveste!

A venit primavara, cu verdeata multa, flori si copaci infloriti. Nici nu va trebuie mai multe motive sa va hoarati sa ii scoateti pe cei dragi la un picnic pe cinste!Oamenii care merg la picnic in zilele noastre ar trebui sa invete de la cei care aveau acest obicei placut in timpul Evului Mediu. Se povesteste ca in epoca Victoriana, oamenii iubeau atat de mult natura incat nu mergeau la iarba verde fara un arzator pe baza de kerosen sau motorina, la care sa isi incalzeasca ceaiul sau laptele. Pe langa acesta, isi achizitionau si tot felul de cosulete impletite din paie.
Chiar daca serveau masa pe o patura in natura, nu uitau sa foloseasca aceleasi obiceiuri civilizate ca si in sufragerie. Pana si tacamurile erau aceleasi ca acasa, din portelan, cu argint si matase. Iar mancarea era la fel de buna si de rafinata ca acasa.

Nu lipseau sampania la gheata, homarii preparati cu maioneza, pui prajit cu arome, sosuri si trufe enorme de ciocolata, budinci de caramel si sticluta de whisky cu care sa curete organismul la sfarsitul unei mese atat de bogate.
Astazi, majoritatea dintre noi nu mancam aceste bunatati nici acasa sau la restaurantul unde mergem cu colegii sa luam pranzul.
Cu toate astea si dumneavostra va pot veni idei cat mai interesante si mai variate pentru un picnic cu care sa va uimiti persoanele dragi. Este suficient sa va cumparati un set de tacamuri pentru picnic, un cosulet retro elegant, servetele de panza si ingredientele pentru un meniu mai special. Pentru design, folositi multe legume si fructe proaspete. Aveti nevoie de un aperitiv racoritor, un fel principal delicios si un desert dupa care sa va topiti de placere.
De asemenea, daca nu va vin idei de pregatire a mancarii acasa, puteti alege o tema specifica. Picnicul poate fi inspirat din bucataria italiana, mexicana, chinezeasca, greceasca sau a oricarei alte tari care va rasfata cu retete delicioase.
Indiferent de bucataria internationala aleasa ca tema predominanta pentru meniu, e bine sa respectati exact modul de preparare si ingredientele pentru ca rezultatele sa nu fie ,,kitsch”. Daca alegeti sa experimetati un picnic italian, aveti grija sa cumparati Pan Bagna, un sandwich delicios pe baza de carne, care mai contine si branza, legume si sos vinegrette cu ou. O bunatate de te lingi pe degete! Dupa, puteti servi aripioare de pui picante, iar ca desert, o varianta gustoasa ar fi Tiramisu.
O alta varianta interesanta ar fi bucataria greceasca sau cea turceasca. Puteti pregati o salata tzatziki, servita cu fasole verde, iar pentru desert o baclava. Sa nu uitati ca si bauturile trebuie sa respecte originea mancarurilor.
Fie ca alegeti un vin alb si rece, un ceai de fructe proaspat sau un suc de portocale, setea e mult mai bine potolita in aer liber, sub razele soarelui.
Fata de picnicurile din timpurile vechi, astazi avem un mare avantaj. Datorita tehnologiei avansate, putem lua o combina stereo la picnic si savura Vivaldi, muzica ambientala chinezeasca sau orice altceva merge cu peisajul sau tema de picnic aleasa.
Gratarul improvizat care afecteaza padurea poate fi inlocuit cu un arzator, iar activitatile pot si diversificate foarte mult, de la jocuri de carti pana la unele mai complicate

.Picnicurile sunt de departe cea mai buna modalitate de a va petrece dupa-amiezele toride de vara. Va puteti tavali in iarba, va puteti bucura de frumusetea naturii, asta in timp ce petreceti cu prietenii si savurati mancarea preferata si muzica buna. Ca sa fiti siguri ca picnicul va fi unul reusit, tineti minte cateva sfaturi:
1. Puneti la gheata bauturile cu o noapte inainte
2. Ca sa va bucurati de tot confortul naturii, nu uitati sa aduceti o patura viu colorata si moale 3. Nu uitati ca prosoapele de bucatarie pe care le aduceti pot fi folosite ca perne de invitatii care vor sa se intinda la soare sau sa traga un pui de somn.
4. Desi cosuletele de paie impletite sunt mereu la moda, cel mai practic este sa cumparati o lada frigorifica, care pastreaza mai proaspete si mai reci mancarurile si bauturile. 5. Transportati lada frigorica in masina, nu in portbagaj6. Aruncati mancarea care a stat in afara lazii frigorifice mai mult de o ora
Distractie placuta! sursa acestui articol :www.gustos.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !