10 aprilie 2008

Tort cu iaurt si visine

reteta "EVADINDEVA"

8 oua,120 grame zahar,80 grame, faina20 grame ,amidon30, grame cacaose bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonu, cacaoa.

se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata.

se taie rece pe jumatate.6 foi de gelatina (iaka nu stiu exact cat are o foaie de gelatina, na!)400 g iaurt100 g zahar1 borcan compot de visine (ori cirese, eu am facut cu visine)300 ml friscase inmoaie gelatina in suc de la compot. i

aurtul se amesteca cu zaharul. se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil - cine nu are prealabil poate sa inlocuiasca hihihihihihi ) si se adauga la crema. se raceste. s

e bate frisca si se raceste.

se amesteca cele doua creme, se pun fructele bine scurse. se raceste 20 de min si se monteaza tortul in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat. se tine la rece cel putin 4 ore.

se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, sau cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine. sau cel putin asa imi place mie, simplu de tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !