FOARTE DELICIOASA
Sectiunea :)
Reteta este de la Amalia si Daneza careia le multumesc !
Aceleasi ingrendiente, numai ca in loc de ciocolata alba
Se toarna peste prima crema si se da la rece cateva ore.
Ingrendiente pentru blat: recipe by Amalia(multumesc)
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
***
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 30 min(depinde de cuptor). Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema , frisca sau dulceata.
Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina
cu 1 lingura cacao.
***
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 30 min(depinde de cuptor). Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema , frisca sau dulceata.
Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina
cu 1 lingura cacao.
***
Reteta este de la Amalia si Daneza careia le multumesc !
INGREDIENTELE PENTRU MOUSSE
***
2 oua
4 linguri zahar
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 gr ciocolata alba
15 g gelatina
60 ml apa rece
240 ml smantana pentru frisca
Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara,apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza.Se adauga laptele, apoi se pune la bain-marie si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte. Gelatina se pune in 60 ml apa rece. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza.
Se lasa sa se raceasca si cand este rece se adauga frisca batuta.
Se insiropeaza blatul cu cafea sau cu esenta de rom si se toarna primul strat de crema
Se da la rece si se prepara a 2-a crema.
Mousse 2 cu ciocolata cu lapte
4 linguri zahar
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 gr ciocolata alba
15 g gelatina
60 ml apa rece
240 ml smantana pentru frisca
Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara,apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza.Se adauga laptele, apoi se pune la bain-marie si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte. Gelatina se pune in 60 ml apa rece. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza.
Se lasa sa se raceasca si cand este rece se adauga frisca batuta.
Se insiropeaza blatul cu cafea sau cu esenta de rom si se toarna primul strat de crema
Se da la rece si se prepara a 2-a crema.
Mousse 2 cu ciocolata cu lapte
Aceleasi ingrendiente, numai ca in loc de ciocolata alba
se topeste 100 gr ciocolata cu lapte.
Se toarna peste prima crema si se da la rece cateva ore.
Deasupra cremei de ciocolata si dedesuptul cremei albe am pus si niste zmeura congelata,yammy.
Dupa o seara lol. Deasupra am adaugat un mousse de zmeura
...
siropul lasat de la zmeura inghetata,
1 plic gelatina
5 linguri zahar
....
Se topeste gelatina pe foc impreuna cu siropul si zaharul
iar dupa racire se adaugat 250 ml frisca batuta.
Se lasa pina se incheaga bine dupa care se repartizeaza deasupra pe tort.
Se orneaza dupa imaginatie:)
o,Doamne,ce as vrea si eu macar un deget de mousse!arata demential,felicitari!
RăspundețiȘtergereIar ma faci sa-mi ploua in gura Simona....
RăspundețiȘtergereO minunatie de tort. Felicitarile mele...
hello
RăspundețiȘtergereI offer you a price on my blog, come and take it
good day
Arata bine si ornat si neornat;;)...Mor de pofta!!!
RăspundețiȘtergereCu atatea crene creme ca-i un deliciu. M-asi servi cu o felie...
RăspundețiȘtergereSanda
Foarte frumos tortul!
RăspundețiȘtergereDe asemeni i-mi place si blogul,dar ai grija ai prea multe pe pagina si merge foarte greu!
Stii tu rabdarea...nu prea o avem!
Iti doresc o saptamana buna!
Frumos tort! Si bun cu siguranta. ;)
RăspundețiȘtergereCe fel de colorant folosesti de ai facut asa un rosu frumos? :)
Va multumesc fetelor si va astept la o felie.Va pup si o saptamana frumoasa.
RăspundețiȘtergereDana,nu stiu din ce cauza la tine merge greu,la mine se deschide foarte usor si n-am avut probleme cu blogul.Te pup si mersi de info
RăspundețiȘtergereMiha,multumesc frumos.In frisca(am folosit GEL de la wilton) am bagat si incing rosu,de aceea mi-a iesit asa rosie.Te pup si va doresc o saptamina frumoasa.xoxo
RăspundețiȘtergereAm revenit cu un comentariu, ca sa-ti certific ce a spus Daniela despre cat de greu merge pagina ta.
RăspundețiȘtergerePoate la tine merge bine, trafic pe pagina ai... Eu ca sa te pot citi m-am abonat la flux RSS, numai ca acolo nu-ti pot posta comentari.
Te pupik, Sanda
Sanda multumesc frumos de info.Eu cred ca datorita traficului pe blog nu merge cum trebuie si se misca greu.
RăspundețiȘtergerePardise,
RăspundețiȘtergereConfirm ce au spus fetele mai sus.
Iti vad de multe ori retetele in blogrollul meu,vreau sa intru sa le citesc,pentru ca sunt tentante si interesante,dar fie nu se incarca pagina,fie e mai mare decat normal.
Ultima data mi s-a blocat calculatorul si am avut ceva de furca pana l-am inchis.
Ma bucur ca acum am putut intra ,sa-ti spun ca te urmaresc cu drag,atunci cand pot :)
Lia,multumesc .Azi am umblat in html sa vad ce pot sa fac,si sper sa-si revina curind.Imi pare rau pentru ceea ce s-a intimplat,dar sper sa-l rezolv si sa nu mai fie probleme pe viitor.
RăspundețiȘtergereps.
Daca si alte persoane patesc la fel,va rog frumos sa-mi confirmati .Multumesc.
Un gâteau impressionnant.
RăspundețiȘtergereBRAVO!!!
un premiu binemeritat te asteapta la mine pe blog !
RăspundețiȘtergereIrezistibil!!!
RăspundețiȘtergereAm sa "fur" reteta cu siguranta ;)
Pana reusesc, te astept cu un premiu pe blogul meu!
O zi buna si mult soare!
Oau, abea acum am vazut tortul asta, arata superb si sunt sigura ca a fost excelent de bun, felicitari.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut tortul meu.Foarte delicios..merita incercat.Va pup si o saptamina frumoasa.xoxo
RăspundețiȘtergere