Intr-o cratiţă( oală ) de 4 l, se pun 2 linguri de ulei floarea soarelui la incins ,se adaugă ceapa tocata marunt şi morcovi feliute si se prajesc puţin (pană se inmoaie, fără să se ardă )
Dovleceii se razalesc bine,se lasa citeva minute cu putina sare,dupa care se storc de apa .
Am adaugat peste morcovi si cepa prajita,2 litri de supa de pui si 1/2 litru de lapte.Am lasat citeva minute la fiert.
Am adaugat in oala dovleceii razaliti.
Făină si grisul,se amesteca cu putin iaurt(sau lapte acru)si se toarnă peste supa.Se lasa pina da un clocot.Stigem focul,si adaugam:
sare,piper si usturoi după gust,
Aveţi grijă că dovlecelul a fost sărat inainte,se lasă la fiert 15-20 min. sau pană se inmoaie dovlecelul Se adaugă mărarul spălat şi tăiat mărunt , iar la sfarşit smaintina ,iaurt sau lapte acru daca doriti.Doritori pot pune in ea şi pătrunjel tăiat fin.
Se serveste cu ardei iute.
Am facut multe din dovlecei...ii ador Dar supa ? ce gust are? Mersic si o duminica placuta Cami
RăspundețiȘtergereCami,o bunatate de supica cui ii plac dovleceii.Gustul f bun,si se aseamana cu supica alba de legume.Si eu iubesc dovleceii,si-as papa in fiecare zi.Multumesc.Ssi tie o duminica placuta.
RăspundețiȘtergereMultumesc.
RăspundețiȘtergere