15 ianuarie 2010

KINDER - PINGUI



alaturi de pachetele cu gem,cozonac cu ricotta,albinita si snickers.

INGREDIETELE:
recipe by LauraLaurentiu&Mudjahista(crema de ciocolata si glazura)
Avem nevoie de:
Foi:
10 oua ,
200 grame zahar ,
2 pachetele de zahar vanilat,
5 linguri pline cu gris pt bebe,
sau 5 linguri de pesmet alb fin,
5 linguri pline de faina,
5 linguri pline de cacao amara,
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt,
1 praf de sare,
50 ml lapte,
270 ml ulei.
***
Glazura 1 (peste crema)
glazura 1 si 2 asa:
-275 ciocolata cu lapte,
4 linguri cu ulei,
100 ml frisca lichida si 140 grame de unt.
***
Eu asa am facut: toate ingredientele de mai sus, le-am pus la topit (la microunde).
La fiecare 10 secunde am incercat sa incorporez bucatile de ciocolata cu restul ingredientelor. Cred ca am repetat operatia de 3 ori pana sa se
topeasca ciocolata si glazura sa devina frumoasa cremoasa.
Glazura ramane lucioasa si dupa ce se intareste.
***
PREPARAREA CREMEI DE FRISCA
***
700 mililitri frisca lichida- sau..preparata gata si indulcit (asa zice in reteta originala)
1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte condensat
2 linguri de miere
1/2 de lingura de esenta de vanilie
(eu am folosit 2 plicuri de zahar vanilat ).


Pentru blat :
Se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (in cazul meu pesmetul).
Mixati usor,adaugati usor laptele, uleiul si mierea.
Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu un praful de sare.

compozitia finala este destul de lichida.
Se coc doua foi, una, zice ea,se lasa pe hartie de copt,
in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.
Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca LA microunde.
Se da de o parte sa se racoreasca.
Se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat.
Se adauga "Instant želatinu Fix" - adica gelatina instant fix sau 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele(in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema tzapana bine:

Trecem la asamblarea prajiturii:
****
Pe una din foi se pune jumatate din crema netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga sau cu o lingura.Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator sau frigider 10-15 minute minute, doar cat sa se intareasca putin glazura
Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.


Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia.Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.


ENYOY!

3 comentarii:

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !