Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

Facebook Share

27 februarie 2010

PRAJITURA FRUCTE DE PADURE VALUL IUBIRII

Fie ca acest martisor virtual sa ne aduca linistea si fericirea de care avem nevoie toti,
si ca iubirea sa ne imbratiseze sufletul.
Va doresc o primavara frumoasa in rosu si alb si dragoste sincera,alaturi de o prajiturica spumata-n-rozolin-alb.
.

Ingrediente

***
BLAT:

6 galbenusuri,
200 gr unt,
8 linguri de zahar,
300 gr faina
1 lingurita praf de copt,
250 ml lapte,
coaja de lamaie,

fructe de padure congelate: 500 grame(afine,zmeura,mure)


Pastrati siropul scurs de fructe!
***

BEZEAUA:

6 albusuri
8 linguri zahar
putina zeama de lamaie

***

SPUMA DIN FRUCTE DE PADURE:

siropul lasat de fructe(aproximatimv 400 ml)
5 linguri zahar
10 grame gelatina
350 ml frisca
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu 8 linguri zahar

Se adauga untul moale la temperatura camerei .Se mixeaza bine sa rezulta ca o crema fina
Se adauga faina, praful de copt coaja de lamaie si laptele si se mixeaza toate.

Aluatul se intinde in tava pregatita cu hartia de copt, si se niveleaza usor

Deasupra se pun fructele stoarse bine,dar fara sa le apasati .
Se da la cuptor pentru circa 25 minute

Bezeaua

Intr-e timp se bat albusele spuma cu cele 8 linguri de zahar ramase.

Se adauga putina zeama de lamaie.Se scoate prajitura din cuptor dupa 25 de minute,se intinde bezeaua deasupra,si se da la cuptor maxim 12 minute la temperatura mijlocie.Se lasa la rece aproximativ 10 minute
Spuma de fructe:

Adaugam cele 10 grame gelatina in 100 ml apa rece sa se inmoaie.

Siropul care s-a scurs din fructele de padure se incalzeste pe foc mic fara sa fiarba cu 5 linguri pline de zahar.Se ia de pe foc si se dizolva gelatina inauntru.
Se amesteca in compozitie pina ce se raceste.
In siropul care ajunge sa se intareasca se inglobeaza frisca care a fost batuta cu 3 linguri zahar.Spuma putin lichida se da la rece pentru vreo 20 minute.

Adaugam aceasta spuma peste bezeaua din albusuri.Se decoreaza dupa imaginatie

Merita incercata ca e foarte buna si nu prea dulce

sectiunea

ENJOY!

12 comentarii:

  1. Mammmma ,ce bine arata spumoasa
    ta.

    Reteta asta chiar ca aduce primavara in casa.
    Am sa o trec la favorite,pentru ca trebuie incercata.
    Iti doresc un 1 Martie fericit !

    RăspundeţiȘtergere
  2. ma bagi in boale si asa sunt over size

    RăspundeţiȘtergere
  3. Hallo Paradis1
    Foarte apetisanta prajiturica!
    Felicitari sa sa va fie de bine!
    Iar de 1 MARTIE -iti/va doresc sa aveti o Primavara minunata si plina de soare!
    Cu prietenie
    Laura S.

    RăspundeţiȘtergere
  4. paradisiaco,sa ai o primavara ca-n paradis.un martisor te asteapta la mine pe blog.

    RăspundeţiȘtergere
  5. O primavara frumoasa si plina de soare si flori! :)
    ( ai un martisor la mine! )

    RăspundeţiȘtergere
  6. Arata super.... felicitari.
    Ai taiat cu un cutit ud sau cald.
    Sanda

    RăspundeţiȘtergere
  7. Va multumesc frumos fetelor,si eu va doresc o primavara insorita.Happy 8 Martie!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Pansy,multumesc pentru martisor...vin curind sa-l ridic:).

    RăspundeţiȘtergere
  9. Orry,iti multumesc si tie pentru martisorul daruit!O primavara frumoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  10. Adnas,am taiat prajitura cu un cutin normal...nici cald,nici ud fiindca bezeaua e foarte moale ca o spuma intarita deasupra.Succes.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Ce bine arata si ce buna cred ca e ,parca simt spuma dulce acrisoara mmm...te pup Paradis draga si sa ai o primavara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !