3 octombrie 2008

TORT DE CIOCOLATA CU RICOTTA SI VISINE

Tort de ciocolata cu ricotta recipes by Adriana-Nicoleta.

Blatul
Blat 8 linguri de zahar,8 oua la temperatura camerei,8 linguri de faina,3 linguri cacao,1 lingurita praf de copt.
Se da drumul la cuptor la 350°F. Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si se bat iar, pana se intaresc, ca la bezea.
Se pun galbenusurile sparte si faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, de jos in sus sa nu iasa aerul din albusuri. Se pune la copt aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a scos se lasa 5 minute in forma, se scoate, se lasa la racit, se taie in 3.
Din cele 150 g de ciocolata se iau 60 de g si, pe o hartie de diametrul blatului se face un disc din ciocolata topita la bain marin.(In cazul meu am topit ciocolata si-am intins-o pe foaia de blat,dupa care am lasat-o la racit) Am pus-o in congelator pentru circa 10 minute.

Sirop

450 ml apa,350 g zahar,2 linguri de cacao,3 lingurita de sirop de glucoza (optional )

Se pun la foc mic, intr-o craticioara , ingredientele pentru sirop. Cand incep sa fiarba se reduce temperatura astfel incat sa nu dea pe afara. In cazul in care nu aveti o craticioara din teflon trebuie amestecat din cand in cand sa nu se lipeasca de fund. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.


Crema

2 pliculet de zahar vanilat,500 g ricotta,2 linguri de coaja de portocala,5 linguri de zahar pudra,1 borcan visine.
Se rade coaja de la o portocala. Se amesteca branza ricotta cu coaja de portocala, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se gusta si se ajusteaza cantitatile dupa preferinta.Am adaugat visine din compot.


Montarea tortului :150 g ciocolata
Se pune ciocolata ramasa sa se topeasca la bain marin. Pe un platou se pune discul de ciocolata (sau felia de blat cu fundul de ciocolata) si se insiropeaza cu o treime din sirop. Se pune jumatate din branza, apoi urmatoarea felie de tort, se insiropeaza.

Se unge a doua felie de blat cu cealalta jumatate de crema peste care se pune ultima felie de blat care se insiropeaza. Peste tort se toarna ciocolata topita.

Se poate decora cu flori din ciocolata.

Glazurat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !