Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

18 ianuarie 2009

TORT NINS DE CIOCOLATA

recipe by LauraSava de la Tortul"Cupola Ninsa"
L-AM PRESTAT IN STYLE TORT
Ingrediente
Pentru blat :
4 oua
180 g. zahar
150 g. faina
40 g. cacao
60 g. margarina tartinabila
1 lingurita praf de copt

Pentru crema si ornat :
400 g. ciocolata amaruie sau dulce...
700 ml. frisca
75 g. unt (margarina)
2 lingurite scortisoara
40 ml. rom
40 ml. cafea
1 plic praf intaritor de frisca
50-100 g. ciocolata rasa
2 lingurite cacao
in plus eu am adaugat si :
FRUCTE DE PADURE congelate
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se separa ouale.
Galbenusurile se bat cu zahar 8 minute cu mixerul. Se amesteca faina cu amidon si cacao... eu am pus si o lingurita rasa de praf de copt .

Se toarna deasupra printr-o sita si se inglobeaza galbenusurilor spuma.
Se adauga margarina. Se bat albusurile si se inglobeaza in aluat.
Se introduce aluatul intr-o forma de tort (24 cm diam.) tapetata cu hartie si se coace 30-35 de minute .faceti testul cu scobitoarea neaparat si cand aceasta iese curata scoateti-l
...altfel se usuca prea tare.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie si apoi se taie pe 2 nivele.

Se dau in fiert 400 ml. frisca si se topeste inauntru ciocolata.(AM IMPARTIT COMPOZITIA DE FRISCA IN 2,SI-AM PRESTAT O PARTE DE CREMA CU CIOCOLATA ALBA .)
200 grame frisca+200 grame ciocolata alba.
Se toarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca la frigider.
Se amesteca din cand in cand in crema

200 grame frisca+200 grame ciocolata de lapte

dupa 7 ore de stat la frigider arata asa


Cand compozitia este rece dar inca nu s-a intarit, se scoate si se bate cu telul.Se bate untul/margarina,(untul 40 grame)se adauga scortisoara(am adaugat numai in cea de ciocolata) si se mixeaza bine.

mixata cu 40 grame unt.
fructele de padure congelate le-am pus peste noapte intr-o sita deasa la scurs.

Dimineata le-am amestecat cu 1 lingura zahar vaniliat.

apa,caffee,scortisoara,rom si zahar.Cu acest amestec am insiropat blaturile.

taiati blaturile de tort.Le-am insiropat,si le-am imbracat cu crema.

insiropat

cu crema de ciocolata

dupa care am asezat fructele de padure.

am pus cel de-am 2 lea blat insiropat

crema alba de ciocolata+fructele de padure.

am acoperit tortul

N-am avut suficient timp pentru decorare,asa ca l-am decorat cu frisca,cacao,bombonele colorate si margeluse arginti(bomboane)

l-am dus pentru ziua unei prietena.

daca doriti sa prestati CUPOLA NINSA,Laura ne spune asa:

Se tapeteaza cu folie transparenta un castron cu fund rotund. Se aseaza primul blat (cu diametrul cel mai mic) si se insiropeaza cu cafea si rom.Jumatate de compozitie se aseaza desupra primului blat. Acoperiti apoi cu cel de-al doilea blat, pe care, din nou, il insiropati si apoi adaugati restul de crema.Se aseaza si ultimul blat deasupra...eu am ales chiar ultimul strat fiindca e cel mai neted ;) ...si se insiropeaza pentru ultima oara.Gata asamblat se da la rece cel putin 4-5 ore.Tortul se rastoarna pe un platou.Se bate restul de frisca cu intaritorul si se repartizeaza pe cupola, valurit.Se presara cacao si ciocolata rasa si se serveste.

Se bate restul de frisca cu intaritorul si se repartizeaza pe cupola, valurit.

8 comentarii:

  1. Este foarte aratos si apetisant! Te invit sa ridici cateva premii de la mine, ti le ofer cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos.Ma duc sa le ridic.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Paradis draga, ce bine arata.

    Iti dau o veste, imi iau licenta si ma apuc de copt profesional.
    Foarte putin de inceput, pana gasesc piata... si pe urma ma apuc serios.

    Tine-mi pumnii... OK?

    PS. Pupici si numai bine la familie + bighidontzu :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuisinette,felicitari...uraaa..ma bucur nespus de mult.Abia astept sa postez tot ce faci.Tin pumnii strinsi:).Trec pe la tine sa te intreb de ceva.?

    RăspundețiȘtergere
  5. Treci ca acum poti intra pe Forum :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pfuuu, da' cum de-am scapat eu minunatia asta????!!!
    Te pup, draga mea, pentru look-ul rafinat si innebunitor de apetisant pe care i l-ai dat cupolei mele ciocolatoase! :P
    Frumos de tot, felicitari!!!
    Sint onorata ca l-ai "prestat"! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc Laura,si despre tort pot sa-ti confirm ca persoana pentru care l-am prestat,a fost tare happy si mi-a povestit ca a mancat cel mai bun tort(of course ca ie americana :)).Mi de multumiri,si se pastreaza pe caietul meu special.te pup.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !