Pentru blat :
4 oua
180 g. zahar
150 g. faina
40 g. cacao
60 g. margarina tartinabila
Pentru crema si ornat :
400 g. ciocolata amaruie sau dulce...
700 ml. frisca
75 g. unt (margarina)
2 lingurite scortisoara
40 ml. rom
40 ml. cafea
1 plic praf intaritor de frisca
50-100 g. ciocolata rasa
Se toarna deasupra printr-o sita si se inglobeaza galbenusurilor spuma.
Se dau in fiert 400 ml. frisca si se topeste inauntru ciocolata.(AM IMPARTIT COMPOZITIA DE FRISCA IN 2,SI-AM PRESTAT O PARTE DE CREMA CU CIOCOLATA ALBA .)
200 grame frisca+200 grame ciocolata de lapte
Cand compozitia este rece dar inca nu s-a intarit, se scoate si se bate cu telul.Se bate untul/margarina,(untul 40 grame)se adauga scortisoara(am adaugat numai in cea de ciocolata) si se mixeaza bine.
mixata cu 40 grame unt.
fructele de padure congelate le-am pus peste noapte intr-o sita deasa la scurs.
Dimineata le-am amestecat cu 1 lingura zahar vaniliat.
apa,caffee,scortisoara,rom si zahar.Cu acest amestec am insiropat blaturile.
taiati blaturile de tort.Le-am insiropat,si le-am imbracat cu crema.
insiropat
cu crema de ciocolata
dupa care am asezat fructele de padure.
am pus cel de-am 2 lea blat insiropat
crema alba de ciocolata+fructele de padure.
am acoperit tortul
l-am dus pentru ziua unei prietena.
daca doriti sa prestati CUPOLA NINSA,Laura ne spune asa:
Se tapeteaza cu folie transparenta un castron cu fund rotund. Se aseaza primul blat (cu diametrul cel mai mic) si se insiropeaza cu cafea si rom.Jumatate de compozitie se aseaza desupra primului blat. Acoperiti apoi cu cel de-al doilea blat, pe care, din nou, il insiropati si apoi adaugati restul de crema.Se aseaza si ultimul blat deasupra...eu am ales chiar ultimul strat fiindca e cel mai neted ;) ...si se insiropeaza pentru ultima oara.Gata asamblat se da la rece cel putin 4-5 ore.Tortul se rastoarna pe un platou.Se bate restul de frisca cu intaritorul si se repartizeaza pe cupola, valurit.Se presara cacao si ciocolata rasa si se serveste.
Se bate restul de frisca cu intaritorul si se repartizeaza pe cupola, valurit.
Este foarte aratos si apetisant! Te invit sa ridici cateva premii de la mine, ti le ofer cu drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.Ma duc sa le ridic.Te pup.
RăspundețiȘtergereParadis draga, ce bine arata.
RăspundețiȘtergereIti dau o veste, imi iau licenta si ma apuc de copt profesional.
Foarte putin de inceput, pana gasesc piata... si pe urma ma apuc serios.
Tine-mi pumnii... OK?
PS. Pupici si numai bine la familie + bighidontzu :))
Cuisinette,felicitari...uraaa..ma bucur nespus de mult.Abia astept sa postez tot ce faci.Tin pumnii strinsi:).Trec pe la tine sa te intreb de ceva.?
RăspundețiȘtergereTreci ca acum poti intra pe Forum :)
RăspundețiȘtergereMultumesc.Te pup
RăspundețiȘtergerePfuuu, da' cum de-am scapat eu minunatia asta????!!!
RăspundețiȘtergereTe pup, draga mea, pentru look-ul rafinat si innebunitor de apetisant pe care i l-ai dat cupolei mele ciocolatoase! :P
Frumos de tot, felicitari!!!
Sint onorata ca l-ai "prestat"! :)
multumesc Laura,si despre tort pot sa-ti confirm ca persoana pentru care l-am prestat,a fost tare happy si mi-a povestit ca a mancat cel mai bun tort(of course ca ie americana :)).Mi de multumiri,si se pastreaza pe caietul meu special.te pup.
RăspundețiȘtergere