8 aprilie 2008

Papanasi fierti.

Ingrediente aluat:
300 g branza vaci- 2 oua- 3 linguri gris- 1 lingurita faina-
Ingrediente pentru servire.
1 baton unt,(150 grame)- pesmet cit doriti,si un pumn de zahar.
Se pune intr-o oala mai mare apa cu sare la fiert.
Se amesteca branza de vaci cu ouale, faina, grisul
Amestecul e lipicios.
Cu mainile pline de faina se iau gramajoare din amestec ,si se fac galuste .Cand apa pusa la fiert cu sare da in clocot , se pun papanasii usor, si se lasa asa pana se ridica la suprafata .. dupa care se da focul mic (pentru a nu se terciui) .
se lasa sa fiarba 14 minute.
Intre timp se pune untul la prajit,se adauga pesmetul si se amesteca cu lingura de lemn pina pesmetul se prajeste binisor >>>cind e aproape gata,se mai adauga peste pesmet un pumn de zahar.
Dupa cele 14 minute se scot papanasii , si se lasa putin la scurs urmand a se tavali in pemetul prajit.
enjoy!

2 comentarii:

  1. p.s. cind pesmetul cu zaharul s-au racit eu pun si nuca macinata :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Merita incercata si cu nuca!Suna Delicios !Thanks.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !