INGREDIENTELE NECESARE:
***
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 cepe mari galbene taiate pestisor
3/4 ceasca smantina acra (light)
3/4 cana iaurt greceasc (light)
2 cepe mari galbene taiate pestisor
3/4 ceasca smantina acra (light)
3/4 cana iaurt greceasc (light)
2 linguri crema brinza
1/2 lingurita sos worcestershire
3 lingurite praf de ceapa(natural)deshidratat
cca 1/2 lingurita sare kosher
3 lingurite praf de ceapa(natural)deshidratat
cca 1/2 lingurita sare kosher
1 catel de usturoi razalit
***
MOD DE PREPARARE
***
Intr-o tigaie la foc mediu,prajim ceapa pestisor in ulei de masline impreuna cu putina sare.
Se amesteca ocazional,cu o spatula de lemn sau de metal si se prajeste pana cand ceapa devine aurie, maro,si devine caramelizata(aproximativ 30 de min).
Retragem de pe foc si lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei.
In acelasi timp, amestecati impreuna smantana,iaurt,praf de ceapa,sare,sosul,usturoiul razalit,brinza si citeva seminte de ardei iute(ontional). Adaugam ceapa rece tocata marunt in dip-ul de smantina.
Lasam 2-3 ore la frigider sa se patrunda aromele.
Decoram cu ceapa verde,si servin alaturi de chipsuri naturale din legume.
_________________
Enjoy!
asta-i delicatesa!
RăspundețiȘtergereMultumesc.A fost tare buna (spun altu..:).
ȘtergereI zi faina!
Multumesc!M-am grabit sa-ti scriu dar telefonul meu se chinuie sa scrie cuvintele in romaneste:).Dip-ul a fost tare bun(spun alti) :).
ȘtergereArata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Ștergerecu siguranta bun! pup
RăspundețiȘtergereMultumesc,a fost tare bun.xoxo
ȘtergerePai asa ceva vreau si eu
RăspundețiȘtergereEsti invitat cu mare drag la o portie:).O zi faina.
ȘtergereHmmm, super gustos sosul tau. Desi eu n-am incercat niciodata, imi place mult ceapa caramelizata :)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa, te pup!
Multumesc.Si noua ne place tare mult ceapa caramelizata.
ȘtergereGrozav sosul.Imi place ceapa caramelizata.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc.A fost delicios!Xoxo
ȘtergereCred ca-i super....eu care sant prietena cu ceapa si usturoiul....ar fi pe placul meu!
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
A fost tare bun..si noi suntem fun ceapa si usturoi:).xoxo
ȘtergereSuper delicios trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergerePupici
A fost tare bun alaturi de aceste chipsuri leguminoase:).xoxo
ȘtergereCam greu pentru ficat... dar taaare bun!!!
RăspundețiȘtergereFelis,just for party :)!xoxo.O zi faina.
ȘtergereO reteta foarte interesanta! Cred ca merge la orice acest dip!
RăspundețiȘtergereMultumesc!Sigur ca merge aceast dip la orice(legume,bruschetta ,tartine,baghete de Paine prajita...).Un weekend frumos!
ȘtergereFoarte fain si gustos!
RăspundețiȘtergereMultumesc!Un weekend placut!
ȘtergereImi place reteta arata tare bine ....!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca e pe placul tau!Xoxo.O zi faina!
ȘtergereWaw ce dip DE-LI-CIOS !!!Pe mine una , zau ca m-ai convins sa-l testez...
RăspundețiȘtergereNumai cum la mine in casa , cea mai buna leguma este carnea, am sa-l incerc cu altfel de...."legume" !
Te tzuc, duminica relaxanta !
Interesanta reteta ta..........merita testata.
RăspundețiȘtergereN-am incercat inca, dar am auzit numai de bine despre treaba asta!
RăspundețiȘtergere