Acest tort l-am prestat pentru cunata-mea.Felicitari pentru graduare!!
PENTRU ZAHAR CARAMELIZAT
1 CANA DE ZAHAR
Topim la foc mic intr-o cratita o cana de zahar pina devine culoarea armania.
Plimbam zaharul asa incit sa acoperim bine pereti cratitei...
Se bat bine la mixer dupa care adaugam laptele rece.
Lasam la rece.
CREMA de zahar ars
6 oua
160 grame zahar
2 plicuri zahar vaniliat
800 ml lapte
Intr-un vas se bate ouale,zaharu si vanilia
Intr-un vas se bate ouale,zaharu si vanilia
Se bat bine la mixer dupa care adaugam laptele rece.
RETETA DE BLAT
8 oua separate,10 linguri zahar,11 linguri faina.
Albusurile se bat cu zaharul bine pina devine compozitia teapana.
Am adaugat galbenusurile si faina in ploaie:)
Amestecam usor pina se incorporeaza toata fainaCompozitia lichida de oua se adauga in oala cu zaharul caramelizat.
Se adauga deasupra peste lichid compozitia de pandispan.
Se niveleaza blatul deasupra foarte incet pina arata cam asa:
Se introduce la cuptorul bine incalzit dinainte 180gr/350 F pentru circa 50 minute.
Amestecam usor pina se incorporeaza toata fainaCompozitia lichida de oua se adauga in oala cu zaharul caramelizat.
Se adauga deasupra peste lichid compozitia de pandispan.
Se niveleaza blatul deasupra foarte incet pina arata cam asa:
Se introduce la cuptorul bine incalzit dinainte 180gr/350 F pentru circa 50 minute.
Ce bine arata si ce pofta imi faci de dimineata!!
RăspundețiȘtergereEu sunt un mare fan al cremei de zahar ars,astfel incat nu pot sa spun decat...absolut delicios!
RăspundețiȘtergereCe buuun eee,doar mai inainte l-am facut si eu ,la Karina-i place tare mult.L-ai ornat foarte frumos.
RăspundețiȘtergereLa mine pe blog ai un premiu ,te pup!
Foarte fain ornat, super ingredientele puse in el...ce sa mai spun?????
RăspundețiȘtergereO feliuta va rog frumos! :)
Buuun tare. Nu l-am mai prestat de ceva vreme si cred ca-i cazul. Tare usor si foarte gustos.
RăspundețiȘtergereTe pup, draga mea!
Ce bine arata, Paradis! Pip!
RăspundețiȘtergereElisa,mersi frumos.
RăspundețiȘtergereMiha,si eu sint fan,si acesta mi se pare cel mai usor tort:)).
RăspundețiȘtergereMersi Lissa...dupa ce l-am vazut la tine pe blog,m-am gindit sa-l prestez pe acesta ca e tare usor si nu l-am prestat de anul trecut.Te pup,si mersi de premiul primit.
RăspundețiȘtergereIoana...de unde sa-ti dau o feliuta,ca nici eu nu l-am gustat:))...glumesc..l-am prestat pentru cumnata-mea fiinca graduase si era dus la party:).te pup.
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabi.Da ,ai dreptate ca tare usor si bun este.Eu de azi am intrat la dieta si....nu mai am voie dulciuri:)).te pup.
RăspundețiȘtergereMersi Edith...te pup.
RăspundețiȘtergereVa doresc o seara frumoasa.
am si eu o mica nelamurire: cum l-ai scos ? se intareste si este mai usor de manevrat deoarece creme de zahar ars nu este chiar atat de "manevrabila" multumesc.
RăspundețiȘtergereBuna Andra.In timpul coaceri vei vedea cum blatul cu crema se desprinde usor de cratita.Tortul se lasa peste noapte la rece.Se pune o farfurie deasupra tortului pe care o asezi la final,dupa care il rostorni asa incit sa fie crema deasupra.Garantat o sa-ti iasa pentru ca e foarte usor si gustos.Succes.O zi faina
RăspundețiȘtergeree foarte bun,am ramas surprinsa cat de bun poate sa fie!eu am pus in blat un pic de coaja de lamaie...........e minunat
RăspundețiȘtergere