recipe by "LILIANA NECIU"
necesare pentru crema :
1 litru lapte,
1 litru frisca,
16 oua,
600g zahar,
50 g gelatina si 2 plicuri cu praf de budinca.(de culoare deschisa: vanilie, banane, frisca)
Laptele, zaharul,ouale, si cele doua prafuri de budinca se amesteca si se pun la fiert pe baie de aburi , amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca.
Se ia de pe aburi si se lasa la racit
Cand crema este rece, se dizolva gelatina in apa rece si se pune la incalzit (eu o pun tot pe baie de aburi) dar sa nu o fierbeti!!! doar sa se dizolve cristalele de gelatina.
Cand e dizolvata, se adauga in crema racita.In timp ce se raceste crema, se va bate frisca tare.
Dupa adaugarea gelatinei, se amesteca si frisca in compozitie. Si gata, crema e gata!Apoi incepe ansamblarea tortului .
Eu la un tort mare folosesc cam doua pachete de piscotur Savoiardi din cele mari... ceea ce ramane, papa MariaIn aceeasi crema, se pot amesteca fructele si aseza in forma, pus la racit si servit ca desert.
Deci, sa incep cu pozele facute in diverse etape...1:
Dupa ce am asezat celofan in fundul oalei, am pus fructe aranjate asa cum vroiam sa apara pe "fata" tortului, apoi crema, un rand de piscoturi... si arata cam asa..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !