MAMA:
Iti multumesc cu toata fiinta mea si as vrea sa stii, chiar daca nu-ti spun tot timpul asta,
ca te iubesc, iar acest sentiment nu va inceta niciodata!
TE IUBESC!
La multi ani pentru toate Mamele/viitoarele Mamici/Doamne/D-soare/din lumea intreaga!
Va doresc o primavara plina de dragoste!
INGREDIENTELE pentru blat de cacao
***
10 oua separate
10 lg zahar
9 lg faina
4 lg cacao
-------------------------
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul timp de 5 minute,pana se obtine o spuma consistenta
Se adauga faina cate o lingura si se amesteca mereu,
apoi cacao si la urma albuurile batute spuma si se amesteca usor.
Se amestecam cele doua compozitii
Le punem intr-o forma cu diametrul de 26 de cm tapetata cu hartie de copt,
si dam la cuptor 30 minute/test cu scobitoarea.
Dupa racire batul se taie in 3 parti egale.
***
10 oua separate
10 lg zahar
9 lg faina
4 lg cacao
-------------------------
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul timp de 5 minute,pana se obtine o spuma consistenta
Se adauga faina cate o lingura si se amesteca mereu,
apoi cacao si la urma albuurile batute spuma si se amesteca usor.
Se amestecam cele doua compozitii
Le punem intr-o forma cu diametrul de 26 de cm tapetata cu hartie de copt,
si dam la cuptor 30 minute/test cu scobitoarea.
Dupa racire batul se taie in 3 parti egale.
***
CREMA de mascarpone si caramel
***
500g mascarpone
300g lapte condensat
12 grame gelatina
200 grame frisca lichida
300g lapte condensat
12 grame gelatina
200 grame frisca lichida
1 budinca de caramel
***
Budinca de caramel se prepara dupa indicatiile de pe plic(praful+6 linguri zahar)
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece .
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece .
Dupa 10 minute se da la microunde citeva secunde ca sa se topeasca .
Se adauga gelatina in budinca calduta si se amesteca bine.Se da la rece acoperita cu foliie.
Brinza Mascarpone se amesteca cu laptele condensat(indulcit),si se bate bine cu mixerul.
Brinza Mascarpone se amesteca cu laptele condensat(indulcit),si se bate bine cu mixerul.
Se adauga budinca rece si se continua baterea.
Lasam crema la frigider
Batem la mixer 200 ml frisca lichida cu 3 linguri zahar,
adaugam in compozitia de mascarpone si caramel.
---------------------
SIROPUL
***
100 gr zahar se caramelizeaza si se stinge cu 150 ml apa.
Se fierbe pina scade putin. Se adauga putina esenta de rom.
Se insiropeaza blaturile de cake.
***
SIROPUL
***
100 gr zahar se caramelizeaza si se stinge cu 150 ml apa.
Se fierbe pina scade putin. Se adauga putina esenta de rom.
Se insiropeaza blaturile de cake.
***
Se ia o forma de tort cu marginele detasabile.
Crema se imparte in doua parti egale.
Se aseaza primul blat, insiropam si ungem cu un strat subtire de nuttela moale..
Se aseaza jumatate de crema mascarpone,foaia insiropata,nuttella,crema si ultima foaie de blat.
Deasupra tortului am adaugat un
Mousse de ciocolata:
Mousse de ciocolata:
100 grame ciocolata-Se taie bucatele si se incalzeste cu 80 ml frisca lichida pina se topeste
3 grame gelatina-se pune in 2 linguri de apa rece 10 minute.
Se adauga gelatina in ciocolata calda,si se amesteca pina se dizolva
Se lasa la rece pentru 1/2-1 ora
Se bate 50 ml frisca si se adauga usor in mousse-ul de ciocolata.
Se aseaza deasupra tortului.
***
Se da la frigider peste noapte.
Se decoreaza dupa imaginatie(eu una n-am timp sa le dichisesc :)
Am decorat cu simburi de rodie,coaje de lime si fulgi de cocos.
Enjoy!
Mama cat este de frumos! MAscarpone si lapte condensat... ce poate fi mai bun?! La multi ani atat pentru tine cat si pentru mama ta! Te pup.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.La multi ani si tie de 8 Martie!
Ștergereun tort f frumos! imi place la nebunie cum este decorat
RăspundețiȘtergereWow,si eu care credeam ca am aruncat ceva pe el sa-l acopar.In ultima vreme nu prea am avut timp de dichisit torturi...Vreau relax in weekend :).Multumesc frumos.Happy 8 Martie!
ȘtergereDeliciosul tortul...
RăspundețiȘtergereLa multi ani si o primavara minunata sa ai !
Multumesc Daniela,si tie la fel.xoxo
ȘtergereIl pun pe barbate'meu sa faca! Hahahaha! Asa...cadou de 8 martie pentru mine
RăspundețiȘtergereNorocoasaaaa!vreau si eu un bucatar-cofetar ...:).La multi ani!
ȘtergereFoarte frumoase cuvinte!! La multi ani mamei tale si tie de asemenea! Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela.La fel si pentru tine.xoxo
ȘtergereMmmm... trebuie sa fie delicios la ce compozitie are!... Mascarpone cu caramel... yammyyy....
RăspundețiȘtergereAsa este,foarte cremos si delicios.La multi ani de 8 martie!
ȘtergereArata minunat! Mi-a placut foarte tare inceputul.. si ai dreptate, poate ar trebui sa le spunem mai des ca le iubim! Pupici
RăspundețiȘtergereSimo,multumesc frumos.La multi ani de 8 Martie!
Ștergerearata superb!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina.La multi ani de 8 martie!
ȘtergereUn tort super bun.
RăspundețiȘtergereLa multi ani tuturor femeilor din familia ta.Pupici!
Multumesc DiaMar.La multi ani de 8 martie!
ȘtergereLa multi ani de 8 Martie!!!!!atat tie cat si mamei tale dar si tuturor mamelor din lumea intreaga:X!!!!!!!!Cat despre tort, arata senzational!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria.La multi ani si tie!
ȘtergereLa multi ani de 8 Martie! La multi ani mamei tale si tuturor femeilor!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya.La multi si tie!xoxo.
ȘtergereLa multi ani!Frumos tort!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!La multi ani de 8 Martie!
ȘtergereI love this wonderful cake! I'm so sorry that i'm not speaking your language, but i want to follow you! I'm Italian and your language is similar to sicilian dialet,this is funny ^_^ i can understand something that you write! You're from Romania?
RăspundețiȘtergereMy name is Virginia, nice to meet your blog!
Thank you very much Virginia for the nice comment. I am from ROMANIA but I have been living in the USA for a long time. Thank you for following my blog.My name is Dolores Simona nice to meet yout too.Hope you liked the cake.I was checking your blog too and I love it.
ȘtergereLa multi ani, sa fii sanatoasa, iubita si apreciata pentru tot ceea ce faci! Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Irina.La multi ani si tie de 8 Martie!
Ștergerela multi ani! foarte frumos tortul si foarte bun!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Diana.O zi frumoasa de 8 Martie!
ȘtergereLa multi ani !
RăspundețiȘtergereTortul este minunat,are tot ce-mi place!Pupici!
Multumesc Flory.Este foarte delicios! La multi ani de 8martie!
ȘtergereLa multi ani! azi e ziua mamelor si a noastra,a fetelor!
RăspundețiȘtergereeu folosc nikon d3100, cand fac pozele folosesc lumina natural, iso auto, fara blitz ... ioi cate am de invatat. inca nu stiu nimic!
ma bucur ca ma urmatesti, ma flateaza vb tale.
sincer eu te admir pentru cum faci torturile si decorul lor, mi-as dori sa pot face si eu ca tine :D
Multumesc frumos de info!pup.xoxo
ȘtergereSuperb tortul!La multi ani de 8 martie!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereLa Multi Ani!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste si impliniri!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!La multi ani!xoxo
ȘtergereLa Multi Ani de 8 Martie!
RăspundețiȘtergereFata mea este inebunita dupa rodii. O sa-i fac o surpriza si o sa-l fac.O sa-i placa cu siguranta :)
Multumesc!La multi ani si fetelor tale! Succes..Tortul e foarte cremos si delicios!:)Merita incercat!
ȘtergereTortul arata ....asa ca sa sari pe el!
RăspundețiȘtergereDaca imi permiti ...m-ai cucerit cu citatul de I.Teodoreanu si cu imaginea blogului.
Felicitari!
Multumesc frumos.Sa ai un weekend placut!
Ștergere