Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

10 ianuarie 2010

TORT SPIRALA CU ANANAS



Ingrediente:
....................
Pentru blatul de biscuit:
- 6 oua
- 180 g. zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g. faina
- 100 g. amidon
- 4 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
Pentru umplutura:
......................
- 500 g. Mascarpone
- 200 g. smantana
- sucul de la o lamaie
- 250 g. zahar
- 9 foi de gelatina alba
- 400 ml. frisca lichida
- 1 conserva ananas (850 ml)
In plus:
.................
- 2-4 linguri fulgi de cocos
- ananas proaspat
- praline cu cocos
***
Ingrediente blat:
...............
Din ingredientele pentru biscuit se formeaza un aluat care se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie cerata .
Se coace 15 minute la 200 grade C.dupa care, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se aseaza direct peste tava, se rastoarna, cu fermitate pe "suprafata de lucru"Se scoate cu grija hartia de copt si se ruleaza.
.......
Ingrediente crema
***
Se face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zaharsi gelatina, in prealabil inmuiata
si apoi "topita" cateva secunde la microunde sau la bain-marie.
Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele
Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas
Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone
Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva
Se repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat
Apoi, cu un cutit mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in fasii de 4 cm. largime
Pe un platou de tort se infasoara feliile de biscuit, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru
Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu "infrumusetarea" lui ...adica cu "imbracarea" tortului cu restul de frisca (200 ml)...batuta tare,si eu l-am decorat anul trecut in style de toamna pentru o prietena draga .

Anul trecut in toamna,am pregatit acest minunat tort pentru prietena mea Nikki.

recipe by SavaLaura (multumesc)

DECOR DE TOAMNA

7 comentarii:

  1. suna delicios!iar ornamentele perfecte anotimpului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hallo Paradis,

    si eu zic ca si Alison. Foarte frumos decorat. Multe Culori care te face vesel si te indeamnä sä savurezi. Compliment

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  3. Paradis,iti ofer cu drag doua premii!Le gasesti la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc frumos.Judy,iti multumesc pentru premiile acordate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Paradis, ce tort ai tu aici!! Si aranjamentul de toamna e taaare frumos :)
    Nu am mai trecut de mult pe la tine (sa stii ca nici pe la mine nu prea trec :)), insa profit de prilej sa iti multumesc pt urarile pe care mi le-ai facut si sa iti doresc un an nou plin de bucurii!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Edith....si eu trec mai rarut,ca sint fff ocupata.Te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. DE CE SE PUNE ZEAMA DE LAMAIE IN CREMA DE MASCARPONE? NU SE BRANZESTE SI NU DEVINE ACRA?

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !