10 aprilie 2008

Vanille kipferln

reteta apartine "MAYA"

250 g faina,125 g migdale macinate,200 unt,1 ou,1 pachetel de zahar vanilat,100 g zahar,1 priza sare,

Pentru pudrat
2 linguri zahar,2 pachetele de zahar vanilat,1 lingura zahar pudra,
Se pune faina,migdalele,untul taiat bucatele,oul,zaharul,sarea si zaharul vanilat intr-un castron si se framnta/mixeaza/robot..
Din aluatul obtinut ,se formeaza o bila , se pune ntr-o punga si se da timp de 1 ora la frigider...apoi se formeaza betisoare/..... cam de 6-7-8 cm lungime..iar dupa aceea s da o forma de cornulet.n tava se pune hrtie de copt,se aseaza cornuletele cu putina distanta ntre ele..si s edau la cuptor pentru 12-14 minute la 190-200C.

Atentie
La a 2 a tava se scurteaza timpul de copt cu vreo 2-3 minute(fata de nainte)Asa calde se tavalesc prin amestecul de zahar vanilat,zahaz si zahar pudra.Dupa ce se racesc(se pot servi imediat)..se pastreaza n doze de metal/tabla

2 comentarii:

  1. Am facut aseara jumatate de portie din aceste cornulete si le-am mancat aseara pe toate :D FFF bune au iesit. Multumim pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere si sa va fie de bine.Ma bucur ca le-ai incercat! Sint favoritele familiei mele.Sarbatori fericite! Xoxo

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !