24 iunie 2010

Pui cu ananas



Am devenit fan retetelor chinezesti :)
recipe by Vulpeabucatar.

Ingrediente
***

300 g pui
o cutie compot de ananas(400g)
1 ceapa
2 catei mari de usturoi
1 lingura de ghimbir pisat
2 linguri de sos de soia(light soy sauce)
1 lingura de amidon
1 morcov mic
4 liguri de ulei

Mod de preparare

1. Se amesteca puiul cu amidonul si 1/2 din sosul de soia. Se incing 2 linguri de ulei si se prajeste puiul. Se scoate si se tine cald.
2. Se adauga si restul de ulei si se incinge. Se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul si morcovul taiat felii subtiri si se prajesc pana se inmoaie putin cam 3–5 minute. Atentie sa nu se devina maro. Se adauga ananasul si cu zeama (daca e proaspat se pun 100 ml apa) si restul de sos de soia in tigaie. Cand s-a evaporat aproape toata zeama se pune si puiul sa se incalzeasca. Se serveste cald.

ENJOY!

2 comentarii:

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !