Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

10 aprilie 2008

Cake vienez


recipes by" Mamei Celeste"
250 gr margarina la temperatura camerei
200 gr de zahar
4 oua
150ml + 20 ml lapte
450 gr faina
2 lingurite de praf de copt
40 gr de cacao
40 gr de zahar pudra
1 lingurita de pesmet
coaja rasa de citrice
1 lingurita de vanilie
Zahar pudra pt ornat
Inainte de toate ungeti forma cu unt sau ulei si presarati cu acesta amestecatura (1 lingura de faina + 1 lingurita de cacao + 1 lingura de pesmet fin).
Se freaca margarina cu zahar pina se albeste si incepe sa se umfle.
Se adauga oule unul cite unul si se mixeaza foarte bine pana se incorporeaza.
Adaugati coaja rasa de citrice, vanilia si se amesteca bine.
Se toarna 150 ml de lapte si se adauga praful de copt si faina
cite putin pana se incorporeaza totul.
Se separa compozitia in doua.
Intr-un castronel micut se amesteca cacao + zaharul pudra + 20 ml de lapte.
Cacao se amesteca cu una parte de aluat.
Daca compozitia alba e mai tare ca cea de cacao, adaugati cite o lingurita de lapte pana aduceti ambele amestecuri la aceeasi consistenta.
Se toarna prima data conpozitia alba peste care se aseaza toata compozitia de cacao.Ca sa-i dati un patern interesant luati o furculita scufundati doar dintii in compozitie fara a atinge peretii tavii si incercati sa faceti miscari ondulatoare pe toata suprafata.
Se niveleaza bine.
Se da la cuptorul incins in prealabil la temp de 400?F (200?C) si coaceti pt 1 ora sau pana la testul cu scobitoarea care iese curata.Avand compozitia de cacao deasupra nu va puteti da seama daca e gata sau nu.
Cind e gata se scoate pe un grilaj si se lasa la racit cam 20 minute dupa care se pudreaza cu zahar sau se orneaza dupa plac.


Un comentariu:

  1. Thanks for finally talking about > "Cake vienez" < Loved it!

    My site ... Cooking Simple Vegetables

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !