19 februarie 2010

NEGREASA CU INIMA DE COCOS SI MIGDALE


recipe by LauraAdamache
***
Ingrediente:

240 gr unt
320 gr ciocolata amara
200 gr faina
320 gr zahar
1 praf copt
6 oua

***
Inima de cocos:
***
350 gr lapte condensat
80 gr fulgi cocos
80 gr migdale macinate fin
2 linguri zahar pudra (numai daca laptele condensat nu este dulce)
***
Topim ciocolata impreuna cu untul la foc f mic
Cand sunt complet topite, stingem focul, adaugam tot zaharul si amestecam
Lasam compozitia sa se raceasca putin. Cand este calduta adaugam cele 6 oua unul cate unul amestecand bine dupa fiecare
Dupa ce am incorporat ouale, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare
Inima de cocos si migdale:
Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos si migdalele care trebuie sa fie foarte fin macinate (ca o faina). Daca nu aveti migdale puteti pune numai nuca de cocos (160 g). Daca laptele dumneavoastra condensat nu este indulcit, adaugati 1-2 linguri de zahar pudra.

Asamblare prajitura:


Intr-o tava de 20X30 tapetata cu unt si faina, pnuem jumatate din compozitia de ciocolata peste care punem din loc in loc, cu ajutorul unei linguri, inima de cocos

Punem compozitia de ciocolata ramasa iar pe deasupra inima de cocos (tot din loc in loc, tot cu lingura). Amestecam cele doua compozitii cu ajutorul unei scobitori .


O dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45-50 minute. Oricum faceti proba cu scobitoarea si cand iese curat e gata prajitura

Creste foarte mult si miezul ramane umed



ENJOY!

2 comentarii:

  1. O bunatate trebuie sa fie prajiturica!Am sa salvez reteta!Si arata tare bine!
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mariana..foarte delicioasa,si merita prestata.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !