3 martie 2010

SHORTCAKE CU BUDINCA CARAMEL SI BANANE

PENTRU Mama.
Sã-ti fie sufletul senin si inima curatã
precum e cerul cristalin în noaptea înstelatã
sã-ti fie fiecare ceas iubire si cîntare
sã ai la fiecare pas o binecuvîntare...
Primele raze de soare ale primaverii ne duce cu gindu la dragoste,speranta si bucurie,fie ca aceasta sarbatoare sa fie un nou inceput pentru fiecare.
VA DORESC
La multi ani de 8 MARTIE de ziua FEMEII/MAMICILOR din intreaga lume!

INGREDIENTELE:
***
1 ou
2 cups faina
3 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare
3 linguri zahar
2 linguri unt moale
2 linguri shortening
3/4 cup lapte gras
IN PLUS:
Unt topit pentru uns deasupra.
***
Cuptorul trebuie incalzit la 450 F/225 grade.

***
Intr-un bol mare, combinam faina, praful de copt, sarea si zaharul.
Taiem in bucatele mici untul,shortening si adaugam la compozitia
de mai sus impreuna cu oul, dupa care add. si laptele gras .

Punem cu lingura in tava tapetata ....gogosele mari :)
Le ungem cu unt topit si le presaram deasupra cu zahar.
Coacem pentru 15 minute sau pina devin putin maroni.
Le racim si servim cu umplutura dorita .
Le-am umplut cu BUDINCA DE CARAMEL si banane.


Lee-am pudrat si le-am papat :)



ENJOY!

19 comentarii:

  1. Dupa ingrediente cred ca este foarte yammy... O zi buna! Cami

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata!!

    ce inseamna shortening?
    si cat reprezinta 2 cups faina?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Cami.A doua zi sint sint si mai gustoase.O zi frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Camy.
    2 cup faina = 225 grams

    Shortening= grasimi vegetale procesate folosite la produsele de patiserie.Seamana cu osanza pe romaneste si este inlocuitorul margarinei,untului.

    Iti scriu ce-am gasit despre :


    Crisco shortening is perfect for use instead of butter or margarine for baking purposes. Perfect for making pies and pastries. Crisco contains 50 percent less saturated fat than butter, blends more easily, and does not require refrigeration. Additionally, Crisco doesn't scorch or burn like butter and margarine during frying.

    RăspundețiȘtergere
  5. simplu ,rapid si cred ca bun.sunt retetele cele mai bune.
    cred ca se poate folosi unt,foarte bine nu? ai incercat cu unt?

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte faina suna,cred ca-s delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  7. MULTUMESC Pansy.N-am incercat cu unt dar banuiesc ca merge la fel de bine ca untura vegetala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Alison.Da intr-adevar sint tare delicioase,bune si fragede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru prajitura, o zi minunata de 8 Martie. Pupici, Sanda

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bine arata prajiturica.Minunata.
    La mine pe blog ai un premiu.
    Weekend placut sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bine arata prajiturica.Minunata.
    La mine pe blog ai un premiu.
    Weekend placut sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea, ai niste idei minunate. Te urmaresc cu mare drag ;)
    La multi ani de 8 martie si multe impliniri. Te imbratisez cu drag, Mara

    RăspundețiȘtergere
  13. arata absolut delicios, voi testa reteta. Felicitari si la multi ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe blogul meu te asteapta niste premii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Micul pentru premiul acordat.O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc Adnas.La fel si tie..La multi ani de 8 Martie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Mara.Ma bucur sa te vad la mine pe blog.Te urmaresc si eu atit pe blog cit si pe site.Iti doresc si eu La multi ani de 8 Martie si-o primavara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Ina.La multi ani de 8 Martie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Ana pentru premiile acordate.
    Va pup si va doresc La Multi Ani de 8 Martie!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !