10 aprilie 2008

Quiche lorraine

reteta apartine "CLAUDIEI"


Aluat:
250 g faina,125 g unt,1 ou,3 linguri de lapte,sare, pesmet
Umplutura:

2 cepe150 g bacon250 g cascaval200 g smantana5 ouauleisare, piper, condimente si verdeata.Se amesteca faina cu putina sare si se framanta repede un aluat din faina, bucatele de unt rece, ou si lapte.

Se face o bila care se infasoara in folie si se lasa la rece 30 minute.In timpul asta se calesc ceapa si baconul in putin ulei si se condimenteaza.
Cascavalul se rade pe razatoarea.
Intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina se intinde bine auatul, se ridica o margine, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se presara pesmet.Pe aluat se pune cascavalul si peste el amestecul de ceapa si bacon.
Se bate smantana cu oua, sare, piper, verdeata si se toarna deasupra.Se coace in cuptorul incins la 200grade . 40 minute.
Atentie!...
in plus am pus o cutie cu porumb,cascaval razuit in compozitia de oua si smintina


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !