Ne trebuie:
500 g ficat de pui
600 g inimi si pipote de pui
3 cepe uscate
3 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
1 ou + 3-4 lg de pesmet pentru pus deasupra (optional)
2-3 oua fierte (pentru pus in interior) – optional
Cum se face:
Fierbem ficatul si inimile+pipotele, separat, pentru ca au timp de fierbere diferit. Punem sare doar la inimi+pipote, nu si la ficat pt ca il intareste.Calim ceapa uscata tocata marunt in 2 lg de ulei.
Tocam verdeata marunt, cand carnea este fiarta o punem impreuna cu verdeata si ceapa calita in robotul de bucatarie si le tocam cat de marunt vrem.
Calim putin si ceapa verde tocata marunt.Intr-un bol amestecam carnea tocata la robot, ceapa verde, ouale, sare, piper.
Punem compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Daca vreti puteti pune in interior 2-3 oua fierte (in functie de lungimea tavii). Punem un strat de un deget pe fundul tavii, asezam ouale fierte curatate de coaja, apoi adaugam restul de carne,
presand bine cu o lingura compozitia pentru a nu ramane goluri de aer.
Daca doriti, pentru aspect, deasupra puteti pune un amestec de ou batut la care adaugam 3-4 lg de pesmet si 2 lg de apa.Coacem la cuptorul incins in prealabil pt cca 30 de minute.
Il lasam sa se raceasca in forma apoi il taiem felii.
rezultatul:enjoy!
recipe by Edith.Thanks
YUMMY VAI CE POFTA IMI E DE DROB DE MIEL :p,INSA NU AM VAZUT NICAIERI ORGANE DE MIEL ,CRED CA O SA FAC RETETA TA SI EVENTUAL PUN PUTINA CARNE DE MIEL CA SA II DEA PUTIN GUST DE MIELUTZ:p,MERCI DE INSPIRATIE ! PUPICIII :-*
RăspundețiȘtergereSi mie îmi este tare pofta ca nu-l mai facusem de un an de zile.Organe si carne de miel gasesti la toate magazinele arabesti dacă ai prin zona...ei mănâncă foarte mult miel si cu siguranță vei găsi foarte ușor.Eu nu sunt prietena cu mielui :)nu-mi place gustul.O zi faina.
RăspundețiȘtergere