15 aprilie 2008

Decoratiuni romantice de ziua indragostitilor!

Se apropie Valentine’s Day si in cazul in care ai ales sa petreci o seara romantica acasa impreuna cu iubitul tau, e cazul sa te ocupi putin si de aspectul camerei tale. Nu necesita un efort prea mare, trebuie sa fii atenta la cateva detalii si sa pui pasiune in ceea ce faci.
Iti propunem in continuare cateva idei cum sa iti aranjezi camera astfel incat sa il impresionezi placut de ziua voastra. Ai nevoie doar de putin timp liber, mai multe imaginatie si si mai multa pasiune:
Asaza cateva lumanari parfumate in camera, la intamplare. Poti plasa langa ele si cateva bomboane de ciocolata intr-un ambalaj special pentru Sf. Valentin. Nu uita de aranjamentele florale de pe masa. Si nu neaparat clasicii trandafiri rosii. Lasa-ti imaginatia sa zboare. Poti incerca si alte variante de flori. Daca vrei sa fii si mai explicita, te poti ghida in alegerea decoratiunilor florale de limbajul florilor.
Farfuriile le poti decora cu bucatele de ciocolata sau capsuni. Si nu uita pentru ca atmosfera sa fie si mai romantica, sa conferi camerei o lumina difuza, fie apeland numai la lumina lumanarilor, fie la o veioza discreta care sa lumineze numai un colt al camerei. Poti schimba abajurul obisnuit al veziozei tale cu hartie creponata rosie. Va da o lumina uimitor de intima camerei tale.
Trebuie neaparat sa ai o lampa de aromoterapie pentru a pastra un iz magic in camera ta. Alege arome afrodisiace ca ylang ylang, mosc sau lemn de santal.
Pentru o atmosfera romantica poti apela la draperii in culori calde, bineinteles. De asemenea, fata de masa este ideal sa o asortezi la culoarea draperiilor.
Daca vrei sa ii sevesti cina iubitului tau, alege niste farfurii deosebite (nu folosi acelasi set ca de obicei). Gasesti in comert farfurii cu desene speciale de Sf Valentin – cu inimioare sau cu mesaje de dragoste.
Nu aglomera camera excesiv, poate veti vrea sa si dansati la lumina lumanarilor. Daca vrei sa fii mai nonconformista, lasa-i cateva biletele la intamplare, in locurile in care stii sigur ca se va uita, cu mesaje de dragoste.
Iata cateva idei de aranjamente florale din care te poti inspira pentru o seara romantica
Buchet de trandafiri in nuante calde de roz, galben si portocaliu. Ceea ce da unicitatea acestui aranjament este vasul special, ce are pe dinafara un spatiu ce a fost umplut cu inimoioare colorate din plastic, in aceleasi nuante ca si cele ale trandafirilor. Un buchet plin de viata ce iti va aduce o pata de culoare in camera!
Vasul de ceramica roz se potriveste perfect cu nuanta lalelelor. Parca si primavara e asa mai aproape. De preferat este ca lalalele sa le alegi intr-o nuanta putin mai inchisa de aceea a vasului, pentru a nu crea monotonie din punct de vedere visual. Inima stilizata aplicata deasupra vazei va introduce foarte repede in atmosfera de sarbatoare a iubirii
Cu acest aranjament de trandafiri rosii, lalele si flori de camp nu numai ca il vei uimi, dar ii vei oferi si cheia spre inima ta! Vasul, in nuante de rosu, are atasate ca elemente decorative o inimioara si o cheie. Depinde de tine daca ii vei oferi numai inima sau si cheia...Lalele albe, roz si rosii, un vas de sticla incolor si o lumanare in aceeasi nuanta cu a lalelelor, iar variantele de aranjare pot fi nenumarate.
Cum decoram masa -
4 pasi pentru un aranjament reusitDat fiind ca spatiul de luat masa "a migrat" din zona bucatariei catre zona de zi, aranjarea mesei trebuie gandita In asa fel, Incat sa cadreze cu ambianta generala.
Fata de masa, vesela, florile, tacamurile devin nu numai un "inventar" de ordin utilitar, ci elemente importante In scenografia interiorului. Cum le alegem - in functie de ocazie sau de invitati - cum le mixam, cum le integram decorului locuintei? Cateva sfaturi punctuale va vor oferi solutii pentru realizarea unui decor cu adevarat reusit.


1. Fata de masa - piesa centrala a decorului

Dimensiuni, culori, imprimeuri, forme - buna alegere a acestor caracteristici va contribui la trasarea temei de baza a decorului.

Daca este vorba despre o masa obisnuita, de zi cu zi, In familie sau alaturi de prieteni apropiati, nu este cazul sa apelati la un decor prea pretentios. O fata de masa de mici dimensiuni, cat sa acopere conturul mesei, va fi suficienta.

Pentru a obtine un look interesant, mizati mai degraba pe forta de sugestie a imprimeurilor si a cromaticii vesele, puternice: carouri, dungi fine, borduri decorative. De asemenea, in functie de culorile adoptate in privinta vopsitoriei sau a mobilierului - in ton sau in contrast cu ele - puteti experimenta nuantele indraznete, care-si fac loc din ce in ce mai mult in spatiul casnic: portocaliu, vernil, cobalt, indigo.

Daca servirea mesei se plaseaza intr-un context mai pretentios - sarbatoriri, primirea unor oaspeti - este bine sa incercati o scenografie "old fashion way": fata de masa mai lunga, eventual prinsa din loc in loc cu bride (pentru un aspect rafinat, dar si pentru a nu Incurca musafirii), sau chiar doua fete de masa suprapuse, de dimensiuni si forme diferite.

Pentru ocazii speciale, preferati texturile uni, eventual punctate de servetele - suport pentru farfurii si tacamuri in culori mai tari (rosu, auriu). Bumbacul - potrivit meselor mai putin distinse - poate fi inlocuit cu matase sau in.

2. Servetelele - un detaliu de atmosfera

Elemente adesea neglijate in servirea meselor cotidiane, servetelele devin "personaje" importante atunci cand masa presupune o ocazie speciala.

Rolul lor functional este completat de unul estetic, pentru ca ele vor puncta decorul mesei si vor pune in evidenta fata de masa si vesela. Incercati combinarea a doua servete, pliate impreuna, de dimensiuni si culori diferite, dar asortate (un servetel alb si unul ecosez, spre exemplu). Ornati servetelul cu un element decorativ tematic: o floare uscata, un spic de grau etc.

Variati pe cat posibil tipurile de legaturi: panglici din matase sau catifea, lameuri, inele din sticla colorata, vegetale prinse pe un fir de metal. De asemenea, incercati o pliere imaginativa: in evantai, in forma de frunza, pe rotund etc.

3. Florile -

aer de sarbatoareNaturale sau uscate - in functie de sezon, preferinte si disponibilitati financiare - florile nu pot lipsi din decorul mesei, sarbatoresti sau nu. Daca preferati un aranjament floral unei singure flori asezate in preajma fiecarui invitat, acesta va trebui amplasat in centrul mesei, pentru a fi vazut din toate unghiurile.

Buchetul sau aranjamentul nu trebuie sa fie prea inalt, pentru a nu stanjeni comunicarea vizuala; recomandat este ca vasul impreuna cu buchetul sa nu depaseasca 30 cm. Pentru a evita aceste probleme, puteti aranja, intr-un bol de sticla transparent nu foarte inalt, doar capetele florilor ce vor pluti la suprafata apei.
Un alt aspect important: acomodarea cromatica.

Puteti realiza un dialog de nuante intre flori si vesela ori fata de masa sau un acord subtil Intre culorile de ansamblu ale incaperii si buchetul ales. Pentru o masa prea colorata, un aranjament intr-o singura nuanta va fi cel mai potrivit. Evitati, de asemenea, florile cu un parfum prea pronuntat; buchetul trebuie sa fie agreabil vizual si sa nu-si amestece aroma cu cea a mancarurilor

4. Lumanarile -
pentru un decor feericEfectele de lumina fac parte din decorul mesei si pot transforma radical atmosfera. Fie ca alegeti un candelabru cu lumanari lungi - pozitionat catre centrul mesei - lumanari mici asezate in fata fiecarui invitat sau lumanari plutitoare, acestea vor completa de minune o masa de sarbatoare sau o cina in familie.
Mai multe posibilitati de dispunere pot fi folosite: in centrul mesei (dintr-un capat in altul) sau grupate cate trei ori patru, amplasate in fata fiecarui conviv. Pentru o masa formala alegeti lumanari albe, cilindrice si noi; la o cina intre prieteni folositi lumanari colorate, de forme variate, vesele. Se va tine cont insa ca nuantele adoptate sa fie in ton cu restul decoratiunilor de masa.

Lumanarile trebuie aprinse inainte ca invitatii sa ia loc la masa si este de preferat ca ele sa fie destul de inalte sau suficient de mici pentru a nu se afla la nivelul privirii. Nu folositi lumanari parfumate, caci este posibil ca mirosurile acestora sa nu se acomodeze cu aroma mancarurilor.



Cum sa creati o atmosfera romantica in casa dumneavoastra
Exista o multime de lucruri marunte care pot sa va aduca zambetul si buna dispozitie, mai ales ca Valentine nu este doar o zi pentru indragostiti.
O puteti considera o zi speciala in care aveti ocazia sa va demonstrati aprecierea fata de cei dragi din viata dumneavoastra.
Indiferent daca sunt copii, prieteni, colegi intotdeauna un mesaj special va fi bine primit si apreciat.
Asadar nu va temeti sa faceti ceva inedit in casa, pentru ca se stie prea bine ca toti sunt amatori de surprize placute si mai ales de cadouri, indiferent de ocazie.
In general parintii fac ceva deosebit pentru copii lor indiferent de varsta, pentru a le demonstra cat de mult tin la ei. Si micile atentii sau incurajari nu strica nicodata.
Mai ales daca sunt facute intr-un mod original si haios, nu neaparat ostentative sau foarte scumpe.
In continuare va oferim cateva sfaturi cu ajutorul carora sa aduceti un pic din magia acestei zile speciale si in casa dumneavoastra. Si nici macar nu trebuie sa se asorteze cu decorul. Si oricum nu va dura decat cateva zile, deci profitati din plin.
Cel mai simplu lucru pe care-l puteti face pentru a aduce in casa o atmosfera de iubire este sa puneti o funda rosie la gatul sau in jurul mijlocului unui animal de plus si sa-l amplasati in camera copiilor sau pe o masuta in sufragerie. Daca preferati puteti pune flori langa papusile de plus sau inimioare mici de plus.

De asemenea puteti pune fundite rosii la candelabru sau la veioze. Puteti folosi funditele speciale utilizate de obicei de sarbatorile de iarna. Un pic de culoare rosie va incalzi atmosfera si va reaminti tuturor celor care au uitat ca se apropie Valentine.

In birou sau biblioteca daca veti pune un aranjament finut de flori rosii pe masa sau un screen saver pe monitorul computerului cu un mesaj de genul te iubesc sau o inimioara virtuala, cu siguranta sotul sau iubitul isi va reaminti toata ziua ca sunteti alaturi de el.


Daca vreti sa va oferiti o cina romantica si speciala atunci imbracati scaunele mesei intr-o husa legata cu o funda mare rosie sau impletiti cu grija o ghirlanda de brad cu funda rosie si eventual o inimioara mica de efect. Iar pe farfurii puteti pune mici cadouri dulci de genul bomboanelor.

Nu uitati ca si camera de baie este foarte importanta, deci puneti cateva flori si lumanari in baie, eventual pregatiti o cada plina de apa si petale pentru persoana iubita. Daca vreti ca totul sa fie perfect tineti aproape si o sticla de sampanie sau vin pentru a va relaxa complet


Daca preferati sa cumparati flori cu ghiveci atunci va sfatuim sa semnalizati cumva existenta acestora, de obicei legati o funda rosie si un mic biletel sau de ce nu un balon mare colorat.
Ca sa aduceti un strop de culoare in orice camera va sfatuim sa imbracati perne de diferite marimi in huse de culoare rosie sau roz si sa le aruncati prin toata casa.

Daca va pricepeti la cusut puteti sa improvizati ceva dragut atasand unei perne obisnuite o inima de material textil de genul catifea, satin. Ziua le asezati pe scaune, sofa iar seara pe pat si aveti garantata o atmosfera de tandrete si protectie.


In nici un caz sa nu uitati lumanarile pentru ca acestea sunt ingredientul principal in crearea unei atmosfere perfecte. Asezati-le peste tot unde vreti! Pe masa, pe noptiera, in baie pe cada. Totusi nu le lasati nesupravegheate.










2 comentarii:

  1. Blogul tau e pur si simplu incredibil :)! Imi plac la nebunie retetele ! keep up the good work ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Cristina.O zi superba.te pup.xoxo.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !