15 aprilie 2008

Aranjamente de Paste si Primavara

sursa: http://www.bhg.com/
Ideile pe care vi le prezentam in continuare le consideram a fi potrivite fie ca aveti nevoie de un aranjament floral pentru masa de Paste, fie pentru o petrecere de primavara (cu putine modificari).
Masa de Paste

oua si lalele

Aranjamentul este simplu, nu aveti nevoie decat de putina imaginatie pentru a combina caveta obiecte pe care le aveti cu siguranta deja in casa: o fata de masa, un vas de ceramica in care sa asezati florile, panglici, nelipsitele oua colorate, farfurii, bomboane, etc.


Pentru a realiza un aranjament floral asemanator celui din poza, prindeti in jurul vasului ceramic panglici roz si galbene; inauntru asezati iarba sau frunze si flori.
Pastati iarba si pentru a realiza un culcus in care sa asezati oul. Daca aveti rabdare si indemanare, puteti decora ouale cu desene sau puteti scrie pe ele numele persoanelor invitate la masa; alaturi, in farfurie, asezati cateva bomboane colorate in forma de oua.

Cuiburi de flori
Transformati florile deschise in adevarate cuiburi decorative. Puteti folosi lalele sau trandafiri, mai ales daca acestia din urma sunt parfumati. Taiati tulpinile foarte scurt si aranjati florile in vase cu apa.
Ora ceaiului
Canile de ceai de pe vremea bunicii pot deveni vase perfecte pentru mici aranjamente florale de primavara. Puneti inauntru apa sau burete pentru flori (se gaseste la florarii) pentru a tine tulpinile la un loc. Pasul urmator este sa aduceti flori din gradina sau cumparate de la piata si sa le aranjati in cesti dupa cum doriti. Alegeti plante cu flori mici cum este lacramioara, zambila, etc., pentru a se potrivi cu dimensiunile cescutelor.



Iepuri si flori
Masa de paste este plina cu iepurasi mici de portelan, locul central ocupandu-l vaza cu iepure si cu flori mov. Pentru ca tot aranjamentul sa nu devina apasator, gama cromatica este simpla. Folositi flori proaspete, sau, pentru un aranjamentu mai simplu, alegeti ghivece cu flori.

Iarba si oua de Paste
Alegeti un ghiveci de teracota sau un container din plasa si metal, umpleti-l cu pamant de flori si plantati cateva seminte de gazon cam la 3 mm sub nivelul pamantului, dupa care udati bine. Asezati vasul la soare si udati la fiecare doua zile. Iarba va creste in 5-7 zile. Cand va creste, puteti aseza prin iarba ouale colorate de Paste.


Aranjament de Paste cu lalele
Lalele sunt flori care stralucesc pur si simplu prin frumusetea si personalitatea lor, mai ales aceste lalele patate; un mare atu este ca ele continua sa creasca si dupa ce au fost taiate. In exemplul alaturat, tulpinile au fost taiate scurt pentru ca florile sa stea adunale la un loc, intr-o masa galbena cu rosu.


Un aranjament de primavara
Liliac, iris siberian, bujori si flori de fasole ornamentala sunt ingredientele pentru acest aranjament floral parfumat. Exuberanta buchetului reiese din combinatia de culori intense. Pentru a se mentine mai mult timp, taiati liliacul exact cand florile incep sa se deschida.


2 comentarii:

  1. Paradis, ce frumoase pozele cu aranjamente... Super!
    Ar fi bine sa reusim sa facem asa ceva... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie imi plac mult aranjamentele
    ...azi mi-am si comandat reviste cu tot felu de aranjamente pentru diferite sarbatori,petreceri...etc.:)
    Mersi Edith.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !