Pentru a primi cele mai noi retete,introduceti adresa de e-mail :

A apărut o eroare în acest obiect gadget

12 aprilie 2008

PIERSICI

ALUATU

1 pahar zahar,
1 pahar ulei,
1 praf de copt,
6 oua intregi,
1 coaje de lamie,
faina cit cuprinde sa fie aluatul moale

CREMA
675 grame frisca lichida BATUTA BINE,(sau gata batuta)
3 linguri zahar praf,
sucul de la o lamaie,
2 zahar vaniliat,
nuca macinata.

Pentru PIERSICI:La aluat se amesteca toate ingredientele si se formeaza bilute rotunde de caise.Se coc si se scobesc in mijloc. Se umple cu crema de frisca..
***
Pentru NUCI:se pune in forma de nuca si se coc la foc potrivit.Se umple cu crema de frisca
***
Crema:
Frisca se bate spuma cu zaharul,sucul de lamaie,zahar vanilia...se adauga nuca macinata,si se umple formele de nuca,sau caisele.






SI DIN ACELASI ALUAT PRESTEZ SI NUCI.

se vad pe mijlocul tavi :)

9 comentarii:

  1. ce bine arata!!!
    Eu nucile le tavalesc si prin putin zahar pudra.

    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu le tavaleam in zahar praf,dupa atita oboseala am uitat :))
    Mersi Vero!

    RăspundețiȘtergere
  3. minunate prajiturelele
    de mult nu am mai mancat nuci si caise erau tare bune....mmmm

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, cum arata piersicile si nucile astea!!! :P
    M-ai nenorocit, Paradis! :))
    ...parca prin Selgros am vazut ceva forme din astea mici de nuci...sper sa mai fie...
    Oricum, de facut le voi face, asta-i clar! :P

    Te pup si te felicit pentru noul look al blogului! E minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. .Da,sint extraordinare de bune,dar nu mai zic,ca aici in USA romancele vinde o bucata de nuca la 75 centi,si o caisa la 80 centi.Pfiu ce de bani asi face.
    Mersi frumos Lory

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura,din Romania am si eu formele acelea individuale,si sint foarte de folos.La nunta au fost prestate cu forma din fonta...sint tare migaloase,dar aluatul asta ie super la nuci si caise.
    Mersi frumos pentru felicitari Laura . }{te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna. am facut si eu nucile dupa reteta ta sunt delicioase. Am o nelamurire. eu l-am facut astazi. cand este cel mai indicat sa le umplu tinand cont ca se vor consuma de Craciun?
    Sarbatori fericite si toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  8. Irina2,te rog sa ma ierti pentru raspunsurile intriziate,dar numai azi am avut prileju sa ma inholb peste comentari.

    RăspundețiȘtergere
  9. CINE IMI POATE FACE ROST DE O FORMA DE NUCI SIM DE FORMA DE GHINDE ?
    PLATESC.
    ASTEPT RASPUNS PE MESS LA ionelagold@yahoo.com .

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !