FOI DE PANDISPAN
4oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 plic zahar vaniliat.
Am prestat 4 foi de pandispan din 16 oua.
pentru foaie de blat:
Am batul cele 4 albusurile la mixer,am adaugat 4 linguri de zaharu,vanilia,iar la final galbenusurile putin mixate si cele 4 linguri de faina in ploaie.
le-am copt 15 minute la 350 F
la fel am procedat si cu celelalte 3 foi.
ingrediente pentru crema apartine: Divianas-world
CREMA CARAMEL
ingrediente pentru crema apartine: Divianas-world
CREMA CARAMEL
***
300 gr zahar, 1 litru de lapte, 7 linguri de faina, 200 gr. margarina
***
Zaharul se caramelizeaza
dupa care se adauga 800 ml. de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul,
Separat se dizolva faina cu 200 ml. lapte si se adauga peste compozitia de mai sus
se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul se bate spumaCand sa racit comozitia de caramel,se amesteca cu untFoile de blat le-am siropat cu sirop de zahar ars,si le-am umplut cu crema caramel.Se retine 3 linguri de crema pentru toping
Zaharul se caramelizeaza
dupa care se adauga 800 ml. de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul,
Separat se dizolva faina cu 200 ml. lapte si se adauga peste compozitia de mai sus
se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul se bate spumaCand sa racit comozitia de caramel,se amesteca cu untFoile de blat le-am siropat cu sirop de zahar ars,si le-am umplut cu crema caramel.Se retine 3 linguri de crema pentru toping
Cu cele 3 linguri de crema se unge prajitura deasupra.Se rade ciocolata
Se consuma a doua zi.
enjoy!
La multi ani!
RăspundețiȘtergereAm trecut sa vad, cum a iesit tortul cu crema caramel.
Si eu, am folosit aceasta crema si la blaturi, dar cel mai mult imi place sa o folosesc la foi.
Ma bucur ca, ti-a placut, iar acum scuze...trebuie sa vad ce bunatati ai mai facut...
Un sfarsit de sapatamana placut
Stiu ca e bun. Crema asta o fac si eu, dar la alte foi. Cred ca e grozav de buna cu pandispan.
RăspundețiȘtergereDivianas,multumesc foarte mult de reteta .am prestat-o si cu foi de dobosi,si este extraordinara de buna.Va ramine crema mea preferata.Un weekend placut.
RăspundețiȘtergereDido,am prestat si cu foi de dobosi,si e super mega delicioasa.pandispanul l-am insiropat cu sirpot de zahar ars,si i-a dat o aroma foarte placuta.un weekend placut.
RăspundețiȘtergerecat zahar ai pus la crema
RăspundețiȘtergereScuze,am adaugat la reteta si gramajele pentru crema caramel.300 grame.Foarte delicioasa...merita prestat.
RăspundețiȘtergere