4 septembrie 2008

CORNULETE CU NUCA

500 grame smintina
500 grame untura(putin topita)
faina cit cuprinde(atit cit credeti ca aluatul se poate intinde)..nu am idee in grame,dar data viitoare cind vom presta atunci o voi masura.
1.se framinta toate ingredientele
2.se imparte in 3 parti egale
3.se intinde o foaie foarte subtire.
4.se unge cu untura topita
5.se ruleaza sul cit mai strins.
7.se baga la frigider pentru 30min-1 ora.
8.se scoate afara,si se taie rondele de circa 1 cm. (ex.)
9.se intinde fiecare rondea foarte subtire.
10.se adauga umplutura la alegere.
UMPLUTURA
(in cazul nostru albusurile spuma tare,se adauga nuca macinata si dulceata de caise.)
se aseaza la marginea cercului putina umplutura pe fiecare rondea intinsa,si cu ajutorul maine se ruleaza ca un cornulet.
se baga la foc 180 C pentru 20 minute(depinde de cuptor)


SECTIUNEA LA CORNULET.

2 comentarii:

  1. buna-seara, ma numesc Angelica. Pentru reteta de cornulete cu nuca, va rog sa-mi spuneti care sunt toate ingredientele, dvs. ati scris doar smantana, untura si faina. DOAR ATAT? NU LIPSESTE NIMIC? va ro daca puteti sa-mi raspundeti cat mai repede, arata foarte apetisant, as vrea sa le fac cu gem. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Angela.Ingredientele sint doar atit(faina,untura, smantina..
    Incearca-le si spunem cum ti-au iesit.succes!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !