9 februarie 2009

BOURBON CHICKEN


Ingredients:
1 kg carne de pui(piept de pui)
ulei(pentru prajit)
amidon
SOSUL
1 bucata de usturoi razalit
¼ lingurita ginger
¾ lingurita crushed red pepper flakes(seminte de ardei iute)
¼ cup nectar de mere
1/3 cup (light brown) zahar de trestie
2 linguri ketchup
1 lingura apple cider (otet de mere)
½ cup apa
1/3 cup soy sauce

ESTE O MANCARE CHINEZEASCA,PE CARE O MANINCI CU MARE PLACERE :)
recipe by
http://blogchef.net/bourbon-chicken-recipe/
Taiem carnea in bucatele marisoare pe care o punem intr-o punga cu amidon.Scuturam bine punga sa se prinda amidonul de carne.Incalzim wokul si prajim carnea pina devine maro.Scoatem afara pe un servetel sau strecuratoare(in cazul meu)

In wok combinam toate ingredientele pentru sos,si-l fierbem 2-3 minute la foc domol.
Adaugam pieptul de pui in sos si lasam la foc mic circa 10-15 minute.
rezultatu.

intr-o oala cu apa clocotita arunca orezul lung si-l lasam acolo circa 5-10 minute.dupa care il strecuram bineIntr-o tava adaugam 2 linguri ulei de masline si 1/2 lingurita curry.Dupa ce uleiu s-a infierbintat,adaugam orezul lung,si-l prajim 1 minut.
aici rezultatu.
portia mea :)
astazi am refacut-o din nou.yammy:)
ENJOY!

11 comentarii:

  1. mmm... ce bine arata :P am sa-l incerc si eu , mersic de reteta.

    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place cum arata acest fel de mancare...de curand a inceput sa imi placa si mie mancarea chinezesca asa ca sigur voi face si eu aceasta mancare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Paradis, ce bine arata. Mi-ai facut o pofta..

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bun si usor de facut...o prezentare super
    Felicitari Paradis!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Isa,nu o sa regreti daca o prestez.Foarte buna.
    Melinda,mie mi-a placut acest fel de papa de cind am venit in STATE.:)..SPER SA-TI PLACA.
    Edith,maine prestez din nou...esti binevenita:)
    Elena multumesc frumos.
    PakKaramu,welcome in my blog.
    Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata bestial, as face si eu, dar nu stiu unde as putea gasi orez (sau suunt taitei?) de care ai folosit tu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Otilia,ma bucur ca-ti place.Nu stiu daca exista in Romania orez lung ...Eu folosesc orezul acesta,dar daca nu ai incotro,poti inlocui cu spagheti subtiri sau chiar orez normal.un weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine arata dar vreu sa te intreb daca in loc de nectar de mere folosesc sos de mere iar in loc de zahar de trestie pun zahar normal sau brown, crezi ca mi-ar iesi la fel ca al tau?

    RăspundețiȘtergere
  9. Sigur o sa-ti iasa ca al meu,dar la gust sa nu ma intrebi,ca nu am cum sa-l testez:).Vorbesti de borcanul cu sos de mere?daca da,atunci nu am idee daca e bun.Eu nu l-am folosit niciodata,dar tu poti sa-l incerci....sau cu juice de mere.In loc de zahar de trestie,poti adauga zahar brown.

    RăspundețiȘtergere
  10. imi place mancarea asiatica si asta e o reteta ntresanta,sigur am s-o fac,am si salvat-o

    RăspundețiȘtergere
  11. Abia astept sa-mi spui cum ti-a placut!o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !