13 martie 2012

Chicken Fettuccini Alfredo



In luna aceasta frumoasa de primavara /Martie/particip pentru prima data la:
"Dulce Romanie " - Provocarea lunii Martie 2012 ,
 gazduita de:
Cristina

Piept de pui cu sos Alfredo si paste fettuccine
_____
INGREDIENTELE
*
1 piept de pui de persoană
paste fettuccine
3 linguri ulei de masline
condimente italiene
 praf de ceapa,sare, piper dupa gust
1 /2 lingurita usturoi tocat
Parmasan si busuioc

***
Pregatim carnea de pui
*
Se taie carnea de pui in cubulete.
Intr-o cratita adaugam uleiul de masline.
Odata ce uleiul este fierbinte,se adauga usturoiul tocat marunt.
Nu prajiti usturoi prea mult timp ca se va arde si se va distruge aroma!
*
Condimentam puiul cu sare,piper, condimente italiene, praf de ceapa, si putin parmezan ras.
Prajim pieptul pana se rumeneste usor.
Adaugam sosul Alfredo peste carne si fierbem circa 10 minute la foc foarte incet

***

Sosul Alfredo 
 1 litru de smantana lichida pentru frisca
1 / 2 baton de unt
1 canita de parmezan 
condimente

___________
Pentru Sosul De Alfredo:
Se topeste untul usor fara se se arda.
Se toarnă un litru de frisca lichida
si se adauga branza parmezan pina se topeste.
Continuam amestecand continuu la foc mic.Oprim focul.
Dupa racire sosul se va ingrosa.
Adauga sosul peste carne si lasam citeva minute
 sa fiarba impreuna cu pieptul de pui.
__________________________
Pentru pastele fettuccine:
*
Fierbem apa intr-o oala speciala pentru paste(nu este neaparat)
Cand apa este fierbinte,se condimentează cu sare. 
Adaugam pastele si le fierbem pana cand sint gata (a la dante).
instructiunile de pe pachet.
Clatitile cu apă rece .
Serviti carnea de pui si sosul Alfredo peste paste fettuccine.






Decoram cu busuioc uscat




Enjoy!

11 comentarii:

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !