27 aprilie 2013

Cranberry Walnut Galette


Reteta cu care participa la Provocarea "Dulce Romanie" gazduita luna aceasta de AdinaMagda : Catkitchen 

Aceasta reteta este Inventia mea personala :).. hai sa va spun de ce:) ;De circa 4 saptamini am trecut pe dieta Keto(Ketogenic)proteine,grasime si foarte putine carbohidrante... lowcarb,nosugar :).
Dupa aceste 4 SAPTAMINI fara ceva dulce la ghiozdan :,) dar de care am scapat de cca 8 kg pina in prezent,iata-ma halind prajitura fara zahar,fara faina si foarte sanatoasa!!!
Am trecut la treaba si-a iesit o tarta peste asteptarile mele :).foarte gustoasa!
Va doresc o zi minunata!

Ingredientele 

1 punga cranberry(merisioare)
1/2 cana simburi de nuca
1/2 cup splenda(indulcitor)
***
Aluatul:
1 cana nuca macinata
1 cana faina de migdale
1 cana nuca de cocos
4 linguri de splenda(indulcitor)
2 linguri de unt rece
1/2 plic praf de copt
1 ou mijlociu

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat de mai sus si se formeaza o minge rotunda.
Se lasa la frigider  pentru 30 minute.
Intre timp fierbem merisoarele cu 1/2 cupa de splenda(aici deprinde de gustul fiecaruia.Eu am lasat-o mai acrisoara ca asa imi place,voi puteti sa add mai multa splenda daca doriti:).Scoatem aluatul din frigider si-l intindem cu mana pina formam un cerc rotund.Ridicam putin marginile si adaugam peste aluat merisoarele amestecate cu simburi de nuca.
Pornim cuptorul la 350f/180 grade si coacem pentru 25 minute.
Presaram cocos si servim o portie uriase cu frisca:)

ENJOY!




























Enjoy!


25 aprilie 2013

Tortellini with Cheese-Mushroom and Walnut Cream Sauce

 


Am fost invitata luna aceasta sa particip la Provocarea "Dulce Romanie" luna aprilie 2013 gazduita de:  Catkitchen .Multumesc Magda pentru invitatie!Azi am ales un preparat foarte elegant si delicios pentru o cina romantica :).O combinatie minunata!Sper sa va placa!:)
Ciuperca!(asta pentru ca nu gasesc Leurda:) pfff:(
Tortellini cu brinza si sos de nuca si ciuperci.
Tortellini with Cheese,Mushroom,Walnut Cream Sauce

Ingredients:

1 pachet torttellini(cu brinza)
1 lingura de unt
8 oz ciuperci feliate
100 gr bacon afumat(eu am folosit bacon de curcan)
1/4 cup nuca,maruntita(sau pecan)
100 gr cirnat italian(eu am folosit cirnat de curcan)
11/2 cup frisca lichida
1/4 tsp piper negru si sare
1/2 lingurita usturoi maruntit
1/2 cups Parmesan cheese

Directions:

1. Incalzim usor untul intr-o tigaie la foc medium.
Prajim citeva minute ciupercile,baconul,cirnatul feliat ,usturoiul si nuca.
 
2. Add  frisca lichida si amestec din cind in cind pentru circa 5 minute,pina cind sosul se formeaza. Lasam focul la minim,add piper,sare si brinza Parmesan cheese;amestecam putin pina cind sosul devine foaarte fin. Nu-l mai fierbeti!

3.Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet.Lasam intr-o strecuratoare pina se stoarce bine de tot :)si servim pe farfurie.Punem deasupra peste tortellini sosul de ciuperci si nuca.
 Garnisim cu patrunjel. Servim imediat!
Pofta buna!Enjoy!
 




 
 
 

 









Enjoy!

17 aprilie 2013

Menu de Paste 2013





Bine v-am regasit dragi mei.De doua saptamini am trecut la cura de slabire,
maninc mancare foarte healthy-sanatosa si curata(dieta).
Am adunat foarte multe retete(sper sa-mi fac timp sa le pun pe blog) pina in prezent in numar de .... :)?nici eu nu stiu:)
Am avut un Paste minunat!Multumesc pentru mesajele transmise!

Va pup si va doresc si voua Paste Fericit!Hristos a Inviat!

Pe masa de Paste am avut aperitive multe(asa cum obisnuiesc :),cu salate veggie, sarmale,supa,carne pui-porc,cozonaci,prajitura,fructe,cafea,sucuri..
Am pozat numai si numai aperitivele !❤
***
Salata de pui cu struguri.







Buchet de lalele(rosioare cherry umplute cu 3 feluri de brinza.







Lalele din cruditeti :morcovi ,castravete,brinza cascaval(eu am fiert morcovii citeva minute)






si... tot lalele,floricele...

Drob de pui


Salata de shrimp cu pasta

Oua colorate



Prajitura cu brinza,cozonac cu brinza si stafide,cornutele delicioase


enjoy!