Dovleac butternut-squash prajit la cuptor cu cartofi rosi si cartofi violeti fierti!
INGREDIENTELE NECESARE:
1 butternut squash
3 cartofi rosii
4-5 cartofi violeti(lilo,mov :)
4 catai de usturoi maruntit
3 linguri ulei de masline
condimente(sare,piper)rosmarin
patrunjel,fistic
simburi de rodie(obtional)
Despre Cartoful violet:
Cartofii violeti provin din Anzi si au de 10 ori mai multi antioxidanti decat cartofii obisnuiti. Culoarea lor neobisnuita este naturala,si nu dauneaza sanatatii.Foarte buni si dietici.Diferenta este ca acesti cartofi sint putin mai fainosi fata de cei obisnuiti.
Sint foarte eleganti si o culoare frumoasa.
Pretul aproape 4$/500 grame.
MOD de PREPARARE:
Preincalziti cuptorul la 350 grade
Se amestecă ingredientele:
(dovleacu-butter squash taiat cubulete,usturoi maruntit,rosmarin,sare piper,cartofii rosi cubulete,
(am adaugat un cartof violet sa vad cum se comporta la roast /..prefer fierti ).
(Atentie!!:)..retul de cartofi violeti i-am fiert separat in apa cu sare).
Se toarnă într-o tava de copt acoperita cu folie de aluminiu pentru 35 minute.
Ridicam temperatura de 400 grade şi prajim la programul de roast pentru inca 20 de minute
pina se rumeneste pe deasupra.
Amestecam dovleacul dulce cu cartofii violeti fierti in apa cu sare si taiati cubulete.
Decoram cu fistic,patrunjel si simburi de rodie.(obtional)
servim...
Decoram cu fistic,patrunjel si simburi de rodie.(obtional)
servim...
ENJOY!