"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta, Atunci cand bucatarul e artist" AL. O. TEODOREANU
23 octombrie 2010
14 octombrie 2010
CARAMEL chocolate APPLE (mere in caramel si ciocolata)
Ingredients
- 6 Granny Smith apples(mere la alegere)
- 6 wooden sticks(6 betisoare mari)
- 1 (14 ounce) package individually wrapped caramels, unwrapped(caramele )
- 2 tablespoons water(2 linguri apa)
- 1/2 teaspoon vanilla extract(1/2 lingurita esenta vanilie)
- 3 feluri de cicolata pentru drizzle(alba,dark si de lapte)
Directions
- Insert wooden sticks 3/4 of the way into the stem end of each apple. Place apples on a cookie sheet covered with lightly greased aluminum foil.
- Combine caramels and water in a saucepan over low heat. Cook, stirring often, until caramel melts and is smooth. Stir in vanilla extract. Dip each apple into the caramel and gently run apples around insides of saucepan to scrape off some of the caramel. Scrape excess caramel from the apple bottoms using the side of the saucepan. Place on the aluminum foil and chill until ready to serve.
enjoy!
11 octombrie 2010
ŞMORING
4 octombrie 2010
Banane prajite(reteta chinezeasca)
Ingrediente:
4 banane
100 de grame de faina
20 de grame de zahar
1 lingurita de praf de copt
1 ou
100 de ml de lapte
pudra de scortisoara
nuca de coco
coaja de la o lamaie (rasa)
ulei pentru prajit
***
Mod de preparare:
***
Decojeste bananele si taie-le in doua(eu le-am taiat in mai multe feli)
Prepara o pasta din faina, oua, praf de copt, lapte si zahar si las-o sa se odihneasca timp de o ora.
Adaugam nuca de cocos, coaja de lamaie si scortisoara in pasta mai sus mentionata, iar apoi se trece fiecare bucata de banana prin ea pana ce este total acoperita.
Punem bucatile de banane la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si lasa-le la facut pana ce capata o crusta aurie si crocanta.
Le-am servit cu frisca si scortisoare.
Pofta buna!