31 octombrie 2011

ToRt SaH

Am prestat acest tort minunat prin primavara cred.
Azi cautind pe blog tortul sah,am observar ca nu-i postasem inca reteta.:)
IATA-L
Un tort foarte racoritor si delicios!
O felie primita in dar :)
 Ingrediente

* Blat:
* 4 oua
* 200 g faina
* 100 g zahar
* 100 g unt
* 100 ml lapte
* 50 g cacao
* 10 g praf de copt

* Crema cioco :
* 180 g ciocolata
* 300 ml frisca
* 10 g gelatina

* Crema iaurt:
* 370 g iaurt
* 10 g gelatina
* 4 linguri zahar
* 250 ml frisca

* Glazura:

* 100 g ciocolata neagra
* 50 ml lapte
* 25 g unt

Glazura:Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.
Marginile tortului se imbraca in frisca.Deasupra se decoreaza cu rozete din crema de ciocolata si Frisca si carlionti de ciocolata.   
        
****    
Mod de preparare

Blat:
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.

Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt.

Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava. Se taie in 2 foi.

 Crema ciocolata:

Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida.Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca).Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o crema spumoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.


 Crema iaurt:

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.

Asamblare:Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.
Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.
Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.
Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau peste noapte la frigider










recipy by andreea-georgiana



22 octombrie 2011

Salate asortate(9 mituri despre salate)






Mitul nr. 1
E doar o salata!
Nu e “doar” o salata, avand in vedere ca ea contine aproape 500 de calorii si in jur de 40 de grame de grasime. Si nu e orice salata, ci cea pe care o gasesti in dum spre serviciu sau la colt de strada ori la fast-food-uri. Nu uita ca aportul caloric zilnic indicat unei femei sanatoase este de aproape 2000 de calorii! Nu face excese si nu tine cont de scuze! Poti la fel de bine sa mergi la un restaurant tip cantina si sa mananci salata de rosii, ardei si castraveti cu doar un pic de sare. Poti adauga si o lingurita de ulei de masline, insa numai daca il ai la indemana. Daca nu, evita uleiul vegetal!

Mitul nr. 2 
 Sosurile fara grasime sunt cele mai sanatoase
Nu e chiar asa... Intr-adevar, eviti caloriile atunci cand mananci o salata cu sos light, insa ce nu stii e ca si acestea au o parte rea, si anume ca au in compozitie zahar. Si nu oricum, ci peste 2 linguri in fiecare portie. Pe langa asta, nici nu ofera substante nutritive aproape deloc! In plus, zaharurile iti blocheaza abilitatea de a asimila antioxidantii carotenoizi (compusi chimici care ajuat organismul sa lupte impotriva afectiunilor sistemului circulator si nu numai) din salata verde si legume. In cadrul unui studiu facut recent, s-a aratat ca persoanele care au consumat sos de salata obisnuit, deci cu grasimi, au asimilat de doua ori mai multi nutrienti in comparatie cu cele care au ales sos light. Ceea ce a rezulatat este ca sosurile din urma nu au permis sub nicio forma absorbtia substantelor nutritive in organism.

Mitul nr. 3 
 Telina contine calorii negative, deci compenseaza branza
Cu maximum 6 calorii pe capatana, telina este, cu siguranta, un aliment prietenos in ceea ce privegste dietele. Din pacate insa, trupul nu consuma calorii in plus in afara procesarii si degerarii acesteia, deci roulu benefic asupra siluetei este totusi pus sub semnul intrebarii. Din pacate, nu s-au descoperit inca alimente care sa contina calorii negative.

Mitul nr. 4 
 Laptucile sunt doar laptuci
In ceea ce priveste nutritia, roul benefic al frunzelor de salata este incontestabil. Atat cea creata, cat si cea traditionala au proprietati anticancerigene. Spanacul este si el foarte bun datorita aportului de luteina, care este cunoscuta ca arma impotriva camcerului si afectiunilor oculare. Si, pentru ca tot suntem la caapitolul “verde”, nu este cazul sa uitam de broccoli. Aliment-minune, are un rol activ impotriva cancerului. Studii recente releva faptul ca prezenta substantei active continute de broccoli in corp, in mod constant, intarzie dezvoltarea haotica a celulelor, mecanismul declansator al cancerului. Cea mai mare concentratie de sulforafan pare sa se afle in plantele tinere de broccoli, lastarii abia rasariti.

Mitul nr.5
 Fasolea hraneste la fel de bine ca si carnea
O mana de boabe de fasole contine 4 grame de proteine. Fasolea nu poate acoperi toate cerintele alimentare ale trupului tau, insa alternata cu fibre si uleiuri esentiale, vitamine si minerale, este chiar o alegere buna.

Mitul nr. 6
Daca adaug bacon, e ca si cum as fi mancat un burger
Este destul de aproape de adevar, mai ales ca sunculita n-a sa castige niciodata vreun premiu nutritional. Este considerata a fi grasime, in asa fel incat o lingurita de bacon maruntit este echivalenta cu 2 linguri de branza feta sau cu o lingura de seminte de floarea-soarelui. Asigura-te ca nu adaugi salatei sosuri grase, pentru ca nu doar ca nu fac bine siluetei, dar si ingrasa!

Mitul nr. 8 
 Te poti intoxica de la salata, la fel de usor ca si de la conservele de vita sau pui
Salata verde, rosiile si varza de Bruxelles sunt alimentele care se dovedesc a fi cele mai des purtatoare de Salmonella si diverse radacini de E coli. Cum ajung bacteriile si microbii in ele? Simplu, prin apa contaminata cu care se dezvolta, cand sunt taiate cu unelte infectate sau atunci cand oamenii le manipuleaza fara a se spala pe maini in prealabil. Cand esti in oras, mnu poti face mare lucru pentru a evita alimentele infectate, insa acasa, ai posibilitatea sa le speli foarte bine inainte de a le consuma.

Mitul nr. 9
 Salatele organice sunt mai sanatoase
Atunci cand vine vorba despre nutrienti, prospetimea alimentelor conteaza mai mult decat calitatea lor de a fi “organice” sau ba. Cu fiecare zi dupa ce sunt culese, legumele pierd vitamina B si C, precum si alte substante nutritive. Acest proces se datoreaza expunerii la caldura si lumina. Ideea importanta este ca, o salata culeasa ieri retine mult mai multe nutriente decat una recoltata cu o saptamana in urma, dar care este organica. Desigur, exista nenumarate alte beneficii pentru care produsele organice merita sa fie alese in locul celor traditionale, insa aportul nutritiv nu este unul dintre acestea.

Articol exclusiv online (A. Raicu)
sursa:http://www.csid.ro

19 octombrie 2011

Fire Up The Grill / Easy, Exotic Grilling style Paradis :)


 
EASY ,EXOTIC GRILLING 

File de peste alb la gratar
Salsa de mango
Frigarui din legume
Shrimp la gratar
Vinete cu sos de usturoi la gratar


Peste cu mango salsa,shrimp si legume frigarui.

Shrimp la gratar




Mango salsa


File de peste alb

Vinete la gratar cu sos de usturoi

Legume-buffet :)




10 octombrie 2011

Salmon la grill cu frigarui din legume

 Vara aproape a trecut cu pasi repezi,vacantele terminate parca prea repede :(
si iata ca dupa atitea zile de odihna,ne-am apucat de grilluit ceva usor si foarte sanatos :)

Salmon cu legume frigarui.











ENJOY!

9 octombrie 2011

Cream Cheese & Strawberry Jam Croissant

INGREDIENTELE NECESARE:

1 tub de croissant gata preparat(din comoditate:).
...puteti sa-l preparati acasa daca doriti
Se poaate folosi orice fel de aluat pentru dulciuri;foietaj,aluat de cornulete,aluat de cozonac..
cream cheese philadelfia
jam/dulceata la alegere
zahar brum


Se presara zahar brum,
1/2 lingurita creame cheese
1/2 lingurita jam(de care doriti)

                                                 se invirt cu grije rulourile dupa care
se aseaza intr-o tava neunsa si se coace circa 20 minute.


se servesc calde /reci alaturi de un juice de portocale
(asta pentru energie :)



ENJOY!