Pentru preparatul pe baza de rosii
3 oua,90 g faina ,1 cutie sos de rosii(500 )GRAME,nu bulion, 1 catel de usturoi,1-2 lingurite ulei de masline,busuioc(sau 1 foaie de dafin)
un pumn de masline verzi(sau negre),fara samburi
sare,piper,
Pentru preparatul pe baza de ricotta
1 ou,250 g ricotta ,20 g faina ,1 lingurita oregano,sare piper.
Cuptorul se incalzeste la 180°C
ingredientele.
ingredientele.
Se pune uleiul intr-o craticioara, se amesteca sosul de rosii cu catelul de usturoi tocat marunt si busuiocul,se potriveste de sare si piper si se lasa la foc domol circa 10 minute.Se adauga maslinele curatate si tocate si se lasa la racit.
Intre timp se bat ouale,se adauga faina.Se mixeaza bine
apoi se adauga amestecul de rosii si maslinele.
Trebuie sa se obtina o compozitie omogena.Daca e nevoie,se mai potriveste de sare si piper.
Se pregateste preparatul pe baza de ricotta.
Se bate ricotta cu mixerul,se adauga oul,faina,sarea piperul si oregano.
Se vor obtine aceste doua compozitii
compozitia de rosii
Intr-o tava ,nu prea mare,unsa si tapetata,se toarna mai intai compozitia cu rosii si masline,apoi,cu ajutorul unei lingurite,compozitia de ricotta si oregano se pune in forma de gramajoare
Cu ajutorul unei furculite se niveleaza cele doua compozitii in tava si se fac arabescuri ca la chec,dar fara sa se amestece prea mult
Dupa aproximativ 25 de minute la cuptor
Se lasa sa se raceasca complet,apoi se taie cubulete cu un cutit ascutit si cu lama subtire.
Se taie patratele micute,si se serveste ca aperitiv.
LA BUFFET
LA BUFFET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !