4 aprilie 2009

CHIFTELE MARINATE




INGREDIENTELE
500 gr carne , 50 g franzela, 50 g ceapa, 3 catei usturoi, 250 ml suc de rosii,o lingura zahar, o foaie de dafin, faina, untdelemn,marar,piper,oregono, sare.


PREPARAREA
Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt.

La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf cutit cu piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.


Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila.


Se pune in tava la prajit putin ulei, se asaza in ea chiftelele una linga alta.Dupa ce se prajeste binisor .Intr-o cratita se taie o ceapa,usturoi si se prajeste 1 minut.Se adauga sosul de rosii

se dilueaza cu putina apa si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda.

Chiftelele se desprinda de cratita ca sosul sa intre si sub ele.In sos se adauga o foaie de dafin, un varf de cutit cu oregono, marar sau patrunjel taiat marunt,zaharul si sare dupa gust.Se lasa la fiert 20 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Se servesc calde cu piure de cartofi sau orez(in cazul meu)




ENJOY!


4 comentarii:

  1. Foarte tare modul de prezentare al retetei. Bestial. Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos.Iti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pregatesc aceasta reteta pentru a doua oara, este minunataaaaaaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ti-a placut!Sa va fie de bine.O zi minunata.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !