INGREDIENTELE
***
1/2 lingura de piper negru mare
2 cotlete de vita taiate de 1 inch grosime
1 lingura de unt sau margarina
30 ml ceasca coniac sau supa de carne de vita
30 ml supa de carne de vita
125 ml frisca lichida
1 lingurita de mustar Dijon-stil
***
MOD DE PREPARARE
____
Folosim degetele pentru a apasa piperul pe ambele parti ale cotletului de vita.
Într-o tigaie mare adaugam untul si prajim carnea de vita in unt fierbinte la foc mediu
sau la gradul dorit de coacere,intoarcand o singura data pe ambele parti.
Pentru fripturi muschi, prajim maxim 12 la 15 minute la foc mediu (145 de grade F)
Eu l-am lasat mai mult ca nu-mi place mijlocul pink(roz:)
Transferam fripturile pe un platou de servire,si rezervam sosul din tigaie.
Pastrati cotletele la cald.
Trageti tigaie de pe arzator si lasati sa stea 1 minut.
***
Adaugam brandy+supa carne de vita (sau numai supa de carne de vita)
peste sosul din tigaie,si se amesteca cu grija pina devine maroniu.
Tigaia nu se acopera in timpul preparari sosului
Se adauga frisca si mustarul dijon,piper si putina sare.
Se aduce la fierbere la foc mediu timp de 5 la 6 minute
pana cand amestecul se reduce la mai putin de 1/2 cana,amestecand ocazional.
Turnati sosul peste friptura si serviti cu ce doriti.
Am servit alaturi de mazare verde fiarta 3 minute in apa clocotita.
Enjoy!
Uff de cand n-am mai mancat vita! Super arata!!
RăspundețiȘtergereThanks.Nici noi n-am mancat vita de long time, preferam carnea de pui,dar tare avusem pofta de un steak mare de vita.Pup.xoxo
ȘtergereTin sa va multumesc pentru reteta si modul de a prezenta acest preparat. Felicitari .
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.O zi frumoasa!
ȘtergereSunt inebunita dupa cotletul de vita si reteta ta suna foarte bine, pozele sunt excelente si cred ca gustul e de milioane! Succes!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.Mie mi-a placut foarte mult alaturi de sosul acesta.O zi superba!ps..nice blugi pe blogul tau :).
ȘtergereAm inghitit in sec cand am vazut fripturica ta!! Arata grozav de bine!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereThanks Adela.Un weekend fain!
ȘtergereCe-mi vad mie ochii aici la tine?O bunatate frumoasa.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.Un weekend frumos!
ȘtergereMinunat arata!...
RăspundețiȘtergereThanks.Un weekend frumos!
ȘtergereFoarte bine arata! O prezentare de nota 10! Pupici
RăspundețiȘtergereSimona,thanks.Un weeken frumos!
ȘtergerePur si simplu delicios!
RăspundețiȘtergereMaya,Thankyou .Un weekend frumos!
ȘtergereHi.Nu ma deranjati,cu cea mai mare placere!Marea problema este ca am renuntat la facebook si nu mai am cont.Multa sanatate mamei tale si maine daca voi avea putin timp liber,am sa pun articolu pe blogul meu.Un weekend frumos!
RăspundețiȘtergereIubesc carnea de vita....iar cotletele tale sunt delicioase:)!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria.O zi frumoasa!
ȘtergereAsta-i una din mancarurile mele preferate.Atata doar ca mie imi place in sange,deci prajesc cam 3-4 minute pe fiecare parte si apoi flambez cu coniac.Este DELICOASA! iar sosul eu pot sa il mananc si gol pe paine,atat de mult imi place.
RăspundețiȘtergereFoarte delicios.N-am incercat niciodata in singe sau cu coneac,cu vin rosu l-am preparat si eu si e tare gustos.Sosul ne place si noua cu de toate.Te pup.o zi superba.
ȘtergereSuperba prezentarea!!
RăspundețiȘtergereThankyou!O zi frumoasa!
Ștergere