10 aprilie 2008

Cornuri moi si pufoase

reteta " Luciana"


ingredientele:

un plic drojdie uscatao lingurita rasa de sare2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita, merge, a mea a fost, si nu s-a intamplat nimic),

daca nu aveti miere, cred ca merge si cu zahar, dar cred ca mai mult de doua linguri, si dizolvat in lapte)250ml lapte cald500-550 gr faina25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute

Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut.

Apoi se fac cornurile si se vara la cuptor.

Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine)Apoi se amesteca toate ingredientele.apoi maiaua.. incepe sa se mestece bine cu o lingura. Se obtine asa ceva.Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, continuam cu framantatul.

Ca sa va arat stadii de "aerisire" a aluatului, am pus poze, sper sa nu va plictisesc. Cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat ies mai pufoase cornurile.

Nu trebuie sa fie tare, si sa nu se mipeasca, daca se lmipeste, adaugati un pic de faina.

Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumushel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati intre o ora si o ora jumate (se lasa 45 de minute)

II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor.Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 gradeSi cornurile gata facute.


eu le-am umplut cu ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !