10 aprilie 2008

Prajitura cu nuca cocos

RETETA " Mudjahista"

Ptr. cele doua foi cu cioco ai nevoie de:300gr faina100gr unt150gr zahar4 linguri cu cacao1ousmantana sau iaurt (cat cuprinde)1/2 plic praf de coptesenta de rom si 100gr ciocolata.
Se formeaza o coca cu toate ingredientele de mai sus, apoi se lasa la rece.Acum ne ocupam de compozitia cu cocos(aia alba).

Se bat 8 albusuri cu 250gr zahar si cand spuma s-a-ntarit suficient, se adauga cele 200gr de cocos. Se amesteca cu grija de jos in sus.

Revenim la coca din frigider.

O impartim in doua parti; o parte se intinde si se pune la baza tavii, se impunge din loc in loc, peste ea se toarna compozitia cu cocos si apoi se pune si cealalta parte de coca intinsa cat sa cuprinda toata suprafata compozitiei cu cocos.

Se impunge cu o scobitoare toata suprafata prajiturii si apoi se pune la copt timp de 40 de minute la 180C.Dupa trecerea testului cu scobitoarea(la mie era coapta in minutu'40),

se rastoarna pe o suprafatza plana, se elimina marginile......si se unge cu crema de vanile care se face din 8 galbenusuri(eu le-am pus pe toate dar nu e neaparat nevoie), 250gr zahar, 400ml frisca lichida neindulcita sau lapte daca nu aveti frisca, 50gr faina, esenta de vanilie si un pachet de unt(250gr).

Asa se face crema:Se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si frisca, se fierbe pana ce se-ngroasa si dupa ce s-a racit se mixeaza cu untul. Reiese o compozitie mai moale daca e cu unt; daca e cu Rama atunci e ok, nu mai trebuie s-o puneti la frigider ca in cazul in care folositi unt. Dupa ce s-a racit bine de tot se mixeaza pana devine frumoasa cremoasa.

Crema e foaaarte buna, cu greu te poti abtine sa n-o mananci goala.

Deci cum spuneam, se unge cu crema si apoi se RAZUIE ciocolata sau se pudreaza cu cacao, ori se presara bombonele... care cum vrea, dupa imaginatie... si gata. Se taie dupa ce se intareste crema.ULTIMELE BUCATI RAMASE :)

2 comentarii:

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !