10 aprilie 2008

Chanteclair

Pentru blat ai nevoie de:

8 ouă, 1 praf de sare, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă.Cum procedezi pentru blat: Baţi albuşurile spumă cu sarea.

Adaugi zahărul şi baţi în continuare, apoi încorporezi treptat gălbenuşurile şi făina, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia în tava de la aragaz unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute

Pentru cremă ai nevoie de:

3 ouă, 4 linguri cacao, 16 linguri zahăr, 8 linguri făină, 650 l lapte, 200 g unt.

Cum procedezi pentru cremă: Amesteci ouăle cu cacaua, zahărul, făina, apoi torni laptele, puţin câte puţin. Fierbi compoziţia pe baie de aburi până se îngroaşă. În untul frecat spumă încorporezi crema răcită, lingură cu lingură.Pentru sirop ai nevoie de: 1 cană zahăr, 2 căni apă, 1 fiolă esenţă de rom.
Cum procedezi pentru sirop:
Fierbi apa cu zahărul până se leagă siropul, iar când s-a răcit pui esenţa de rom.Pentru ornat ai nevoie de: 200 ml frişcă lichidă Hulala, 2 linguri cacao sau ciocolată, fructe confiate sau proaspete.Cum asamblezi prăjitura:
Însiropezi blatul răcit, întinzi uniform crema, acoperi cu un strat de frişcă bătută şi presari cacao sau ciocolată rasă fin. Tai prăjitura în bucăţi, pe care le decorezi cu zmeura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !