11 aprilie 2008

Mandarina

Reteta este pentru 2 portii,si rezulta 120 bucati.
se bat 3 foi.
Se bate fiecare foaie in parte,iar pentru o foaie ai nevoie de:
5 oua.
Se bat albusurile spuma cu 5 linguri zahar.{tava mea e marime mare }
5 Galbenuse se amesteca cu 2 lg apa,2 linguri ulei.
Se amesteca toate impreuna si se adauga 1/2 lingurita praf copt,si un virf de cutit de zahar vaniliat "dar pudra",iar apoi se adauga 5 linguri de faina
Crema:
2 cani mari de lapte,6 oua intregi, 4 galbenusuri,500 grame zahar....
se fierb pe abur pina se ingroase.
4 pliculete de gelatine(30 grame) se inmoaie in putina apa si se toarna peste compozitia de oua.
Se mai lasa putin la abur,apoi se pune pe apa rece pina se raceste,dar se amesteca continuu si se adauga 2 cuti de frisca(la noi exista cuti de frisca gata batute)
Se insiropeaza foile cu compot de mandarine,se pune crema pe fiecare foaie...si deasupra binenteles si pe fiecare bucata taiata cite o felie de mandarina din compot
http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/9655/Prajitura-Mandarina-etc-/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !