17 noiembrie 2009

TOCANITA DE CIUPERCI a la Bunica.

INGREDIENTE:
1 kg ciuperci,
200 g ceapa,
150 ml ulei,
1-2 rosii(obtional)
30 g usturoi,
sare,piper,
1 foaie de dafin,
2 linguri bulion,
1 lingurita de faina.
*****
Mod de preparare
Ciupercile, curatate si spalate, se taie in bucati mici si se calesc cu o parte din ulei. Separat, in restul de ulei infierbantat, se prajeste ceapa, se adauga faina si impreuna se mai prajesc pana incep sa capete culoarea aurie. Se adauga 2 linguri bulionul de rosii, usturoiul tocat marunt, foaia de dafin, sare, piper.
Se stinge cu apa cat este necesar si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
Se adauga apoi ciupercile si impreuna se mai fierb 5-6 minute. In timpul fierberii se mai pot adauga rosii curatate de pielita si taiate in bucati.
Se poate servi calda sau rece alaturi de mamaliguta.

SERVIM CU MAMALIGA :)










3 comentarii:

  1. De obicei nu maninc ciuperci deloc-chiar deloc!!!! dar sotului ii plac, si dupa ce am vazut si ceva poze- as dori sa incer. Poate poate si eu o sa incep sa maninc ciuperci. Merci de Reteta-arata ft gustos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc frumos.SARBATORI FERICITE!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !