INGREDIENTE
2 foi aluat de foietaj
1 litru lapte
200 grame faina
250 grame zahar
5 galbenusuri.(si 5 albusuri batute spuna tare)
150 grame frisca
5 plicuri zahar vaniliat
Coacem cele 2 foi de foietaj.
O foaie lasam intreaga,iar una o sfarimam foarte marunt.
Zaharul,faina si galbenusurile se mixeaza impreuna.
Se adauga 1 cana de lapte rece din cel 1 litru si amestecam bine sa nu ramina cocoloase,se face o ingroseala
Adaugam si restul de lapte si se fierbe pina rezulta o budinca groasa.
Lasam totul la rece.
Cele 5 albusuri se bat cu mixerul cu 5 linguri de zahar si 5 plicuri zahar vaniliat.
In aceasta compozitie se adauga budinca.
Intr-o tava potrivita punem o foaie de foietaj,adaug budinca si lasam la frigider pentru circa 30 minute.
Intindem pestea budinca un strat de frisca,
si sfarimam o foaie de foietaj,si presaram deasupra.
Pudram cu zahar pudra.
Cel mai bun Cremes mancat vreodata.Gustul e cel de cofetarie.
Wauuuuuuuuu,arata super...imi place la nebunie Cremsnitul/Cremes...am sa incerc reteta...eu insa nu stiu sa fac foile astea"aluat din foetaj"?!...am sa caut oricum si am sa incerc...felicitari!
RăspundețiȘtergerePupicei si tine-o tot asa,:))
Mirela
Cu mare placere.Sper sa-ti placa.Nici eu nu prestez foile acasa,si le cumpar din magazin.un weekend placut.te pup.
RăspundețiȘtergereAm facut-o azi si practic ne-am batut pe ea,altadata voi face portie dubla.
RăspundețiȘtergereMultumesc de reteta ,este minunata,exact ca si cremesul de cofetarie.
Camy-acel anonim carcotas.
Ma bucur ca va placut!!Este favoritul meu desert!!
RăspundețiȘtergere