21 martie 2012

STEAK AU POIVRE



INGREDIENTELE
***
1/2 lingura de piper negru mare
2 cotlete de vita taiate de 1 inch grosime
1 lingura de unt sau margarina
30 ml ceasca coniac sau supa de carne de vita
30 ml supa de carne de vita
125 ml frisca lichida
lingurita de mustar Dijon-stil
***
 MOD DE PREPARARE
____
Folosim degetele pentru a apasa piperul pe ambele parti ale cotletului de vita.

Într-o tigaie mare adaugam untul si prajim carnea de vita in unt fierbinte la foc mediu
sau la gradul dorit de coacere,intoarcand o singura data pe ambele parti.
Pentru fripturi muschi, prajim maxim 12 la 15 minute la foc mediu (145 de grade F)
Eu l-am lasat mai mult ca nu-mi place mijlocul pink(roz:)
Transferam fripturile pe un platou de servire,si rezervam sosul din tigaie.
Pastrati cotletele la cald.
Trageti tigaie de pe arzator si lasati sa stea 1 minut.

*** 
 Adaugam brandy+supa carne de vita (sau numai supa de carne de vita)
peste sosul din tigaie,si se amesteca cu grija pina devine maroniu.
Tigaia nu se acopera in timpul preparari sosului
 Se adauga frisca si mustarul dijon,piper si putina sare.
Se aduce la fierbere la foc mediu timp de 5 la 6 minute
 pana cand amestecul se reduce la mai putin de 1/2 cana,amestecand ocazional.
Turnati sosul peste friptura si serviti cu ce doriti.
Am servit alaturi de mazare verde fiarta 3 minute in apa clocotita.

...

 Enjoy!

23 de comentarii:

  1. Uff de cand n-am mai mancat vita! Super arata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks.Nici noi n-am mancat vita de long time, preferam carnea de pui,dar tare avusem pofta de un steak mare de vita.Pup.xoxo

      Ștergere
  2. Tin sa va multumesc pentru reteta si modul de a prezenta acest preparat. Felicitari .

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt inebunita dupa cotletul de vita si reteta ta suna foarte bine, pozele sunt excelente si cred ca gustul e de milioane! Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos.Mie mi-a placut foarte mult alaturi de sosul acesta.O zi superba!ps..nice blugi pe blogul tau :).

      Ștergere
  4. Am inghitit in sec cand am vazut fripturica ta!! Arata grozav de bine!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-mi vad mie ochii aici la tine?O bunatate frumoasa.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine arata! O prezentare de nota 10! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi.Nu ma deranjati,cu cea mai mare placere!Marea problema este ca am renuntat la facebook si nu mai am cont.Multa sanatate mamei tale si maine daca voi avea putin timp liber,am sa pun articolu pe blogul meu.Un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iubesc carnea de vita....iar cotletele tale sunt delicioase:)!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta-i una din mancarurile mele preferate.Atata doar ca mie imi place in sange,deci prajesc cam 3-4 minute pe fiecare parte si apoi flambez cu coniac.Este DELICOASA! iar sosul eu pot sa il mananc si gol pe paine,atat de mult imi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte delicios.N-am incercat niciodata in singe sau cu coneac,cu vin rosu l-am preparat si eu si e tare gustos.Sosul ne place si noua cu de toate.Te pup.o zi superba.

      Ștergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !