30 mai 2012

Poached pears in cranberry syrup/Pere fierte în sirop de merisoare









La multi ani de ziua Copilului!
Happy,Happy pentru 1 iunie-Ziua Copiilor!!!
***
Copilaria-i un zambet, un vis, e veselie,
E pasarea ce-aluneca-n zare,
Si-un gand pribeag de-o vesnicie.
Copilaria-i o suava floare!
***

Copilul este bogatia omului sarac !!!

Ingrediente necesare

700 ml(3 cani)suc de merisoare
150 ml sirop de merisoare/cranberry
80 grame zahar pudra
1 steluta anason :)
1 baton de scortisoara
2/4 pere coapte(beurre bosc)decojite
1 lingura amidon alimentar

Mod de preparare

Amestecam suc de merisoare, siropul, zaharul, anasonul stelat si scortisoara intr-o cratita medie peste foc mic.

Amestecanm timp de 5 minute sau pana se dizolva zaharul.

Adaugam perele si se fierbe acoperite cu capac,amestecand ocazional timp de 1 ora sau pana cand se inmoaie si scade la jumatate

Scoate cu mare grije perele fierte,scortisoara si stelutele:)

Dizolvam 1 lingura de amidon,1 lingura de zahar pudra

si o lingura de sirop rece de merisoare.In siropul format adaugam amidonul dizolvat!

Lasam citeva minute la fiert/foc mic/ pina se ingroase putin ca o glazura.

Decoram cu glazura calduta:)

Se toarna peste pere glazura calduta.Lasam deoparte sa se raceasca usor.Servin imediat cu inghetata de vanilie/cookies si sos de cranberry

Ingrediente

***
700 ml(3 cani)suc de merisoare
150 ml sirop de merisoare/cranberry
80 grame zahar pudra
1 steluta anason
1 baton de scortisoara
2/4 pere coapte(beurre bosc)decojite
1 lingura amidon alimentar

Metoda de preparare
***
Amestecam suc de merisoare, siropul, zaharul, anasonul stelat si scortisoara intr-o cratita medie peste foc mic. Gatiti, amestecand, timp de 5 minute sau pana se dizolva zaharul.
Adaugam perele si se fierbe acoperite cu capac,
amestecand ocazional timp de 1 ora sau pana cand se inmoaie si scade la jumatate 
Scoate cu mare grije perele fierte.scortisoara si stelutele:)
Dizolvam 1 lingura de amidon,1 lingura de zahar si o lingura de sirop rece de merisoare.
In siropul format adaugam amidonul dizolvat!
Lasam citeva minute la fiert/foc mic/ pina se ingroase putin ca o glazura.
Se toarna peste pere glazura calduta
Lasam deoparte sa se raceasca usor.
Servin imediat cu inghetata de vanilie/cookies si sos de cranberry
Enjoy!

12 comentarii:

  1. Faina de tot reteta, iar pozele superbe.
    Seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poze minunate!! Nu as putea refuza o portie... iar vasul este super!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare frumos, ai facut niste poze tare reusite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Grozav de frumos absolut totul aici la tine.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. merisoarele sunt preferatele mele...nu prea gasesc suc sau sirop , numai uscate...

    RăspundețiȘtergere
  6. Desertul o fi el bun, dar vasul imi place f tare!

    RăspundețiȘtergere
  7. eee, ce rasfat pentru ochi! totul e frumos, de la reteta la continut! si bineinteles pozele!

    RăspundețiȘtergere
  8. wauuuuuuu! cum arata ! imi inchipui si cat este de bun !cred ca prefer varianta asta decat a perelor fierte in vin!

    RăspundețiȘtergere
  9. Totul este minunat:)!!!!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata incredibil de apetisant! Something to die for :)
    Serios acuma... au o culare perele alea...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !