Grilled Eggplant with Caponata Salsa
Ingredients
- 3 tablespoons extra-virgin olive oil
- 2 medium eggplants (1 1/2 pounds total), cut into 1-inch rounds
- Coarse salt and ground pepper
- feta cheese, crumbled (1/2 cup)
- 2 tablespoons capers, drained
- 1/3 cup red onion, diced small
- 3 medium tomatoes, seeded and diced
- 3 tablespoons minced fresh mint leaves
- 2 teaspoons balsamic vinegar, plus more if desired
- celery,oregano(dry)
Directions
Preheat oven to 425 degrees. Brush a rimmed baking sheet with 2 tablespoons oil. Arrange eggplant rounds in a single layer and season with salt and pepper. Roast until undersides are browned and release easily from sheet, 25 minutes. Flip each round and season with salt and pepper. Roast until undersides are browned and eggplant is tender, 10 to 12 minutes.Meanwhile, in a small bowl, mix together 1 tablespoon oil,capers,onion, tomatoes, mint,celery,oregano and vinegar. Season to taste with salt, pepper, and more vinegar, if desired. Transfer eggplant to a serving platter.Top each round with a spoonful of tomato mixture,cheese and serve.
Wow! Cat de ispititor arata!
RăspundețiȘtergereDelicioasa mancarea si minunate poze ai facut! pup
RăspundețiȘtergereBig Like!
RăspundețiȘtergerecat de bune trebuie sa fie... fur si eu cateva!!!
RăspundețiȘtergereDA!!! Un mare LIKE!!!
RăspundețiȘtergereGrozav arata!! Asa ceva e musai de facut...ca-mi ploua in gura nu alta !!
RăspundețiȘtergereGrozav mod de a gati vinetele! Cred ca sunt delicioase!
RăspundețiȘtergereador vinetele, asa ca e o idee fantastica si atractiva!
RăspundețiȘtergerePlace mult...........fur reteta si o testez!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult cum arata! Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!!Imi plac foarte mult vinete!!!
RăspundețiȘtergerePrima impresie a fost ca sunt ciupercute....abia apoi am citit ca este o vanata.
RăspundețiȘtergereMinunat arata si cu siguranta gustul e pe masura.
Te tzuc cu mult drag !
Mmmmm, bun, bun, bun!
RăspundețiȘtergereVa Multumesc foarte frumos!xoxo
RăspundețiȘtergereLovely idea, great recipe! Thanks for sharing!
RăspundețiȘtergereThankyou!Have nice day!
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere