12 ianuarie 2013

Bejgli - Cozonac unguresc

 
Un cadou pentru prietena mea:)
 
Bejgli
( 2 cozonaci)
 
Aluatul:
 
380 g faina alba
120 g unt
75 g untura
50 g zahar
10 g drojdie proaspata
2 galbenuse ou
90 ml lapte
1 praf sare
coaja de lamaie/portocala
 
Umplutura:
 
300 g nuca macinata (sau mac macinat)
130 g zahar
1 lingura miere
100 ml lapte
coaja rasa de lămaie/portocala
 2 linguri cacao

Drojdia se freaca cu zaharul pina se lichefiaza.
Într-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat
si se framinta bine pana rezulta un aluat elastic, nelipicios.
Se taie in 2 bucati egale dupa care se invelesc in folie alimentara si se lasa la frigider cca 1/2 ora.
 
 Prepara umplutura.
 
Laptele se da in clocot impreuna cu zaharul cacao si mierea
Se toarna fierbinte peste nuca /macul(la mac nu se pune cacao)
 amestecat in prealabil cu,coaja de lamaie/portocala 
Se amesteca si o lasam sa se raceasca bine.
Aluatul se scoate din frigider si se intinde in foaie dreptunghiulara.
Pe fiecare foaie se pune cite 1/2 din umplutura.
Cozonacii se asează intr-o tava tapetata cu grasime si faina sau cu hirtie pentru copt.
Se impung cu furculita pe lungime,se ung cu un galbenus batut cu putin lapte
 si se lasa 10 minute sa se usuce galbenusul deasupra.
Se coc la 180 grade timp de 30-35 minute, pina se rumenesc bine.
 Se lasa sa se raceasca si se feliaza.


sursa
 

8 comentarii:

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !