12 ianuarie 2012

Salmon(somon)caramelizat cu fasole verde si mixed nuts



INGREDIENTELE NECESARE:

Salmon(1 bucata/persoana)
fasole verde(.. asparagus..)
mixden nuts(caju,pecan,alune,nuca,almond..ect)
1 lingurita rasa zahar brum
1 lingurita soia sos
1 lingurira vin de otet rosu
1 lingurita suc de portocala natural
2 caciuli de usturoi
4 linguri ulei de masline
sare,piper,coaje de lamie.

Mod de preparare
***

Fierbem fasolea verde in apa cu sare timp de 5-7 minute
dupa care o scurge de apa.

Maruntim mixul de alune in bucatele destul de mari

 Intr-o tigaie incalzim bine 2 linguri ulei de masline,prajim usturoiul maruntit timp de citeva secunde

dupa care adaugam mixul de alune si le prajim 1 minut.(..ps...nu mai mult)

 Adaugam pastaile bine scurse de apa si le calim inca un minut impreuna cu usturoiul si alunele

Prepararea salmonului
***
Condimentam salmonu cu sare piper putin ulei si coaja de lamie dupa care il vom pune la cuptor 400 f/200 grade in folie de aluminiu unsa cu putin ulei pentru circa 15 minute.

Intr-o tigaie incalzim  bine 2 linguri de ulei,zahar brum,vin de otet rosu,soia sos,sucul de portocala
Adaugam salmonu si-l caramelizam pe amandoua partile pina prinde o culoare caramel.

 Servim alaturi de pastai cu alune.


ENJOY!

11 comentarii:

  1. Intr-adevar,este o bunatate si cu mai putine calori :)Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta care degaja rafinament!Iar prezentarea de nota 10!!!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bun poate fi!!! Imi place somonul! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Maria.pup.un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adela si mie la fel :).Multumesc.un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata! Cred ca pastrez reteta pentru ziua indragostitilor:D. Multumesc! Arata de nota 20!

    RăspundețiȘtergere
  7. Data viitoare asa il fac !cred ca a iesit o minunatie

    RăspundețiȘtergere
  8. da'crezi ca nu merge facut direct in caramel,fara sa-l mai pui la cuptor?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pansy,eu cred ca merge si asa caramelizata,dar bucata mea de somon fusese foarte mare :) si am vrut sa respect reteta cap-coada.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !