5 decembrie 2008

Armonie-n Ciocolata "TORT"

Armonie perfecta intre zmeura si ciocolata
recipe:MIOARA
Pt blat:Se porneste cuptorul dinainte (350F/ 180C)
Se unge cu unt o forma cu fundul detasabil.2/3 cup faina (80g) amestecat cu 1/2 lgt praf de copt si 1/4 lgt sare1/2 cup zahar (120g)6 lg unt (85g)1 ou1 lgt vanilie1/4 cup lapte
Se bate zaharul cu untul spuma:
Se adauga oul si vanilia:
Se adauga alternativ faina si laptele (eu am pus in trei reprize incepind cu faina si terminind cu laptele)
Se pune in forma si se da la cuptor 15- 20 minute sau pina cind e usor rumenit.. (aluatul va fi putin mai virtos decit un aluat de chec, asa ca va trebui netezit cu o spatula sau dosul unei linguri)
Si aici gata copt:
Se lasa in forma sa se raceasca complet.Acum pt stratul de ciocolata:400 g ciocolata puteti folosi orice fel de ciocolata- semiamaruie, amaruie sau cu lapte. 3/4 cup frisca lichida (heavy whipping cream).Se amesteca frisca cu ciocolata si se topeste (la microwave sau pe baie de abur)
Se pune deoparte ( nu se va-ntari)Si in final
Crema:
1/3 cup zahar (50g)2 lg apa1 lgt amidon (eu am pus 2 lgt)1 pachet de zmeura congelata, dezghetzata, facuta puree, si scursa de zeama (eu am facut-o puree si am pus-o in sita si am batut-o de citeva ori peste o oala mica, mi-era teama sa nu pierd din fruct prea mult)6 oz(170g) ciocolata alba1 3/4 cups frisca lichida 1 lgt vanilie Se topeste ciocolata alba cu 1/2 din frisca:
Aici complet topita:se lasa sa se raceasca complet (nu se va intari)
Intre timp se amesteca zaharul cu amidonul si cu apa si se da la foc.
Se lasa un minut sa clocoteasca si se adauga zmeura. Se mai lasa un minut la clocotit amestecindu-se mereu.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga ciocolata alba:
Deci, dupa ce am amestecat ciocolata alba cu zmeura fiarta cu zahar amidon si apa se lasa deoparteSe ia jumatatea ramasa de frisca lichida si se bate spuma tare cu vanilia dupa care se adauga zmeura si se amesteca foarte usor:
Aici gata amestecata:
Si acum asamblarea tortuletului:
Peste blatul racit in forma se pune jumatate din ciocolata amaruie si se da la congelator 5 minute (asta ca sa mearga mai repede asamblarea):
Se pune zmeura si se da iar la congelat 5 minute:
Se pune jumatatea ramasa de ciocolata si se da la frigider cel putin 2 ore. Eu l-am facut de seara tirziu si l-am lasat la frigider peste noapte:
aici gata prestata.
am topit ciocolata alba,dupa care am colorat-o in rosu,portocaliu,verde,galben....
masa de lucru:)
pe hirtie de copt am decupat forme de frunze,dupa care le-am imbracat in ciocolata,dupa care le-am pus putintel in congelator.
aici sint gata pentru decorul de toamna.
Ghinda dupa ideea lui Mudja...
caramele: le-am dat forma de bine
dint-o bucatica de fondat am prestat coaja ghindei.
se da la rece citeva minute
L-am decorat cu frunze,ghinda,bostani,si-am razalit ciocolata alba(putina ninsoare am spus ca nu strica:)
gata decorat
dus la petrecere:)
papat........bun,foarte delicios.
sectiunea nu ie prea frumoasa,ca nu l-am taiat la mine acasa :),dor gultul nu va mai spun....incercati voi.

HAPPY THANKSGIVING!!!


15 comentarii:

  1. Buna Paradis. Imi place tortul tau, am admirat ghindele si mi-am zis iar in gind ca eu n-as fii in stare sa fac asa ceva ;-(
    Eu am cam tras chiulul in ultima vreme de pe blog caci m-am ocupat de culegerea de retete, daca iti place ceva de acolo sa imi spui si eu iti traduc, e valabil si pentru alte retete de pe diversele bloguri din listuta mea.
    Week end placut !! la noi este prelungit caci luni e sarnatoare, aici se impodobeste bradul, abia astept sa il fac si eu :-)
    pupici si ma duc sa mai admir bunatatile de la Thanksgiving-ul vostru ,ma mai inspir si eu :-) pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am intors :-)
    pe blogul meu sunt 3 premii t tine
    pupici
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Paradis, a trecut cam multa vreme de cand nu te-am mai vizitat..nu stiu ce se intamplase dar nu mai aveam in lista adresa ta..acum am remediat si te am din nou printre prietenele mele dragi :))

    am ramas cu ochii atintiti la tortul tau extraordinar..esti o maestra in decoratiuni..felicitari pentru tot ce faci...mereu ne incanti cu cate ceva deosebit..

    un sfarsit de saptamana cat mai frumos
    te pup

    ps. treci pe la mine ca mai ai de ridicat si de aici premii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Paradis, ai facut un tort minunat, plin de culoare, imi place foarte mult cum arata.
    Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  5. Deosebit de frumos! Felicitari pentru toata rabdarea si munca ta! Mie imi cam lipsesc.Nu am facut multe torturi de cand am inceput sa ma ocup de bucatarie mai serios si asta pentru ca ma ingrozeste ornatul.Inca o data felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos!Un adevarat paradis aici la tine;)Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum, cand colindele, toate nascute sub zapezi, aduc cu ele mireasma de Iisus nascut in iesle, simtim si noi tot mai tare atmosfera de Sarbatoare ce se apropie. Deschideti usa si lasati spiritul Craciunului sa va intre in casa! Deschideti inimile si lasati Bucuria si Implinirea sa va intre in suflet! Deschideti larg bratele si imbratisarea voastra calda, vorba buna si gandul curat sa fie cel mai de pret cadou pentru cei dragi! Fie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea sa va calauzeasca pasii in noul an! La multi ani!

    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani si un Craciun bogat si fericit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Paradis iti doresc un Craciun si un an nou binecuvantat din plin!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Paradis iti doresc sa ai un Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
    La multi ani!!

    RăspundețiȘtergere
  11. va multumesc fetelor pentru mesajele voastre,si va doresc la toate SARBATORI FERICITE!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Fie ca bucuria si linistea aduse de Sfintele Sarbatori sa te insoteasca pe tot parcursul anului ce va urma.
    Craciun Fericit! Un An Nou Binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite publicarea comentariilor necivilizate . Va multumesc !